Gabriela Firea: Avem primele sarcini prin programul de creştere a natalităţii

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat vineri că au fost deja înregistrate primele rezultate ale programului de creştere a natalităţii.

536 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Avem primele sarcini prin programul de creştere a natalităţii

Gabriela Firea: Avem primele sarcini prin programul de creştere a natalităţii

Potrivit ministrului Familiei, din 5 decembrie 2022 până în prezent au fost primite 14.000 de solicitări primite pentru obţinerea sprijinului. „Toată echipa direcţiei Familie din minister depune eforturi pentru a analiza documentele trimise de dumneavoastră şi pentru a vă putea da, cât se poate de repede, informaţii legate de stadiul dosarului, dacă aţi completat totul corect sau dacă aţi depus toate actele necesare. Avem deja 3.800 de dosare declarate eligibile şi peste 3.200 de contracte transmise pentru a fi semnate”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Conform acestia, peste 2.000 de vouchere au fost comandate şi majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Cuplurile au început deja să folosească aceste vouchere, iar până acum cele mai multe au cheltuit sumele în farmaciile înscrise în program pentru medicamentele necesare începerii tratamentului.

Mă bucură numărul destul de mare de doamne care au realizat deja proceduri de embriontransfer şi avem deja doamne care au rămas însărcinate. Le felicit pe toate şi abia aştept să aflăm noutăţi când vor veni pe lume copiii mult doriţi. Din nefericire, avem şi situaţii în care procedura de fertilizare a fost încheiată fără succes şi cuplurile au depus dosarul pentru încă o şansă. Putere şi curaj în continuare, pentru că aşa cum am mai anunţat doamnele şi cuplurile se pot înscrie de trei ori într-un an pentru sprijinul de 15.000 de lei/procedură, dacă medicul specialist indică acest lucru”, a adăugat ministrul Familiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici