Gabriela Firea, după ce a fost întrebată de ce nu au fost toalete la mitingul din 10 august: Nu am avut posibilitatea legală pentru a le amplasa

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că Primăria Capitalei nu a amplasat toalete publice la mitingul din 10 august, pentru că nu a avut posibilitatea legală, având în vedere că nimeni nu şi-a asumat organizarea manifestării de pe 10 august.

3297 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, după ce a fost întrebată de ce nu au fost toalete la mitingul din 10 august: Nu am avut posibilitatea legală pentru a le amplasa

Gabriela Firea, după ce a fost întrebată de ce nu au fost toalete la mitingul din 10 august: Nu am avut posibilitatea legală pentru a le amplasa

„În Legea 60 scrie foarte clar că obligativitatea pentru a amplasa toalete publice la orice eveniment public este a organizatorului. Având în vedere că nimeni nu şi-a asumat această organizare, noi nu aveam posibilitatea legală, am fi putut fi acuzaţi de către Curtea de Conturi că am fi folosit o sumă în acest scop”, a declarat, marţi, Gabriela Firea.

Precizările vin după ce Gabriela Firea a fost întrebată, la ieşirea din Parchetul General, de o protestatară Rezist de ce nu au fost amplasate toalete la mitingul de pe data de 10 august.

Edilul a precizat că în ceea ce priveşte protestul, nimeni nu a vrut să semneze un protocol de organizare a acestei manefestări.

„Având în vedere că ulterior s-a constatat faptul şi s-a anunţat faptul că există această dificultate (lipsa toaletelor – n.r.), ulterior am amplasat la solicitare. Deci ulterior poate că a fost puţin mai târziu, este posibil, dar noi nu aveam posibilitatea legală, pentru că noi nefiind organizatori şi necunoscându-se oficial organizatorul, pentru că nimeni nu a dorit să semneze protocolul în calitate de organizator, nu aveam baza legală pentru a amplasa. Ştiu că este neplăcut ce spun, dar este purul adevăr”, a mai precizat Gabriela Firea, la ieşiea de la Parchetul General, unde a fost audiată în calitate de martor în dosarul protestului de pe data de 10 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici