Gabriela Firea, primarul Capitalei: RATB va achiziţiona în regim de urgenţă 200 de autobuze second hand

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va achiziţiona în regim de urgenţă 200 de autobuze second hand, pentru suplimentarea parcului auto, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

7218 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, primarul Capitalei: RATB va achiziţiona în regim de urgenţă 200 de autobuze second hand

"Am decis ca în regim de urgenţă RATB să organizeze licitaţie pentru achiziţionarea a 200 de autobuze Euro 4 second hand, nu mai vechi de 2-3 ani, pentru că licitaţia pentru autobuze noi ar dura foarte mult. Asta nu înseamnă că nu dorim să achiziţionăm şi autobuze noi. (…) Anul viitor dorim să achiziţionăm minimum 300 de autobuze noi, o sută de troleibuze şi un număr substanţial de tramvaie, printr-o investiţie asumată de către uzina RATB", a declarat, joi, Gabriela Firea, la finalul întâlnirii cu managerul şi sindicatul RATB.

Călătorii urmează să primească gratuitate pentru transportul în comun abia după ce autobuzele achiziţionate de RATB vor fi în trafic, înainte şi după orele de vârf.

"Intenţionăm să demarăm un proiect pilot cu gratuitate înainte şi după orele de vârf, dar numai după ce autobuzele vor fi achiziţionate şi vor fi deja în trafic, pentru că intenţia nu este să aglomerăm suplimentar liniile RATB, ci să oferim atât gratuitate în acele intervale, dar şi confort pentru cetăţeni", a mai spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a anunţat că va propune Consiliului General, săptămâna viitoare, o rectificare bugetară de 30 de milioane de euro pentru acoperirea sumei reprezentând plată către ANAF, pentru acoperirea TVA-ului la gratuitatea acordată pensionarilor. La această sumă urmează să se adauge 45 de milioane de euro, acordată în tranşe lunare, pentru acoperirea subvenţiei către RATB până la sfârşitul anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici