GALERIE FOTO Aparate de jocuri de noroc, biciclete şi drujbe, de vânzare în magazinul ANAF din Timişoara

Aparate de jocuri de noroc, biciclete, drujbe, vopsea lavabilă, îmbrăcăminte şi încălţăminte sunt scoase la vânzare în magazinul ANAF din Timişoara, preţul iniţial al bunurilor care se găsesc pe rafturi fiind redus şi de trei ori.Cel mai scump produs este o vioară Antonius Braun.

8906 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Aparate de jocuri de noroc, biciclete şi drujbe, de vânzare în magazinul ANAF din Timişoara

Aparate de jocuri de noroc, biciclete şi drujbe, de vânzare în magazinul ANAF din Timişoara

Magazinul de bunuri confiscate al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara a fost deschis în urmă cu patru ani, în apropierea Pieţei 700 din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aici se valorifică bunuri intrate în proprietatea privată a statului, în principal produse care sunt comercializate fără acte în pieţele din Timişoara, ridicate în urma unor controale, dar şi confiscate la vamă.

Emil Păun, reprezentant al magazinului ANAF din Timişoara, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că majoritatea bunurilor scoase la vânzare sunt îmbrăcăminte şi încălţăminte, toate produsele având preţ de chilipir.

“Cam ce produse se vând în pieţele din Timişoara avem şi noi în magazin, pentru că asta se confiscă. De exemplu, toate hainele şi încălţămintea pe care le vedeţi acum în magazin sunt de la un comerciant din zona Brâncoveanu, care le vindea fără acte”, a afirmat Păun.

Astfel, o pereche de tenişi costă în magazinul ANAF din Timişoara 7,5 lei, şlapii de vară – 2,5 lei, borsetele se vând cu 3,5 lei, iar pantalonii scurţi cu 5 lei.

Totodată, sunt vândute şi rochii de seară cu preţuri cuprinse între 50 şi 80 lei, costume pentru bărbaţi care costă în jur de 150 lei, pantofi eleganţi de femei sau de bărbaţi cu preţuri între 20 şi 40 lei, chiloţi sau ciorapi, care costă între 4 şi 8 lei, cămăşi cu 18 lei sau cravate cu 6 lei.

Reprezentantul magazinului ANAF a spus că cele mai căutate produse sunt dulciurile, doar că sunt confiscate mai rar.

În magazinul de bunuri confiscate din Timişoara se găsesc, printre altele, şi vopsea lavabilă, două biciclete, care costă între 20 şi 65 de lei, trolere cu 65 de lei, parfumuri care costă între 8 şi 18 lei, seturi de cuţite – 40 lei, ochelari de soare, ce pot fi cumpăraţi cu preţuri între 6 şi 10 lei, precum şi ochelari de vedere, reduşi de la 5 lei la 3,75 lei.

De asemenea, clienţii pot cumpăra din magazinul ANAF din Timişoara şi patru aparate de jocuri de noroc. Preţul iniţial a fost de 200 lei, dar acum se vând cu 70 lei, fiind reduse de trei ori. “Am avut mai multe astfel de aparate, dar s-au vândut. Unii oameni mi-au spus că transformă aparatul în bar şi ţin băuturile în el. Preţurile iniţiale ale produselor comercializate în magazin sunt stabilite de către o comisie de valorificare din cadrul direcţiei fiscale. Produsele care nu sunt vândute într-o anumită perioadă de timp încep să fie reduse chiar şi de trei ori”, a explicat Emil Păun.

În magazine se mai găsesc şi câteva drujbe, care costă între 280 şi 420 lei, un telefon inteligent cu 200 lei, aparate radio pentru maşină, care costă 30 lei, produse cosmetice cu 3,5 lei şi un calorifer electric cu 120 lei.

“În anul 2016, valoarea mărfurilor confiscate care au intrat spre valorificare în magazinul deţinut de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara a fost de 362.119 lei. La nivelul anului 2016 s-a valorificat peste 80% din marfa existentă în stoc”, a declarat Mircea Simeria, director general Direcţia Finanţelor Publice Timişoara.

Cel mai scump produs din magazinul ANAF din Timişoara este o vioară Antonius Braun, fabricată în anul 1908, care costă aproape 6.000 de lei, însă aceasta se vinde doar prin licitaţie publică. De altfel, pentru toate bunurile cu valoare mare, cum sunt maşinile, apartamentele şi vilele confiscate, ANAF organizează licitaţii.

Programul de lucru al magazinului ANAF din Timişoara este de luni până joi, între orele 09.00 – 14.00, vineri – între orele 09.00 – 12.00.

În total, la nivel naţional, sunt 22 astfel de magazine.

Citeşte şi: Rochii

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici