GALERIE FOTO Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, este îngheţată

Cascada Bigăr, din judeţul Caraş-Severin, desemnată una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, este îngheţată de cel puţin o săptămână, în urma temperaturilor scăzute din ultima perioadă, astfel că turiştii au parte de o privelişte inedită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

10546 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, este îngheţată

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, este îngheţată (Imagine John Gavrilescu)

Cascada Bigăr, aflată la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuador, s-a transformat, în ultimele zile, într-o perdea de gheaţă de aproximativ nouă metri, după ce temperaturile au coborât mult sub zero grade Celsius.

De altfel, căderea de apă din judeţul Caraş-Severin îngheaţă aproape în fiecare iarnă, astfel că turiştii au parte de o privelişte inedită. De asemenea, şi apa care ar fi trebuit să şiroiască pe muşchiul verde a îngheţat.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Caraş-Severin se vor înregistra şi temperaturi care vor ajunge la -15 grade Celsius pe timpul nopţii.

Cascada Bigăr se află pe teritoriul comunei Bozovici, din judeţul Caraş-Severin, în Munţii Aninei, la marginea drumului naţional 57B. Anual, căderea de apă este admirată de mii de turişti din ţară, dar şi din străinătate. Cascada Bigăr a devenit cunoscută în anul 2013, când site-ul The World Geography a catalogat-o drept cea mai impresionantă cădere de apă din lume.

Sursă foto: John Gavrilescu

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici