GALERIE FOTO Peste 50 persoane, printre care 21 de copii, salvate din apele Mării Egee de poliţiştii români

Peste 50 persoane, printre care 21 de copii, aflate pe o ambarcaţiune cu motor, supraîncărcată şi care risca să se scufunde, au fost salvate din apele Mării Egee de poliţiştii de frontieră români, aflaţi în misiune.

534 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Peste 50 persoane, printre care 21 de copii, salvate din apele Mării Egee de poliţiştii români

GALERIE FOTO Peste 50 persoane, printre care 21 de copii, salvate din apele Mării Egee de poliţiştii români

Potrivit Poliţiei de Frontieră, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Comune "Epn Poseidon Sea" în Grecia, coordonată de Agenţia FRONTEX, a observat, miercuri, pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Greciei, o ambarcaţiune pneumatică cu motor, supraîncărcată cu persoane.

Întrucât ambarcaţiunea era supraaglomerată şi risca să se scufunde, poliţiştii de frontieră, sprijiniţi de un elicopter al Gărzii de Coastă elene, au transbordat cele 52 de persoane pe nava Gărzii de Coastă.

Persoanele salvate - 18 bărbaţi, 13 femei şi 21 copii - au declarat ca provin din Siria, Irak, Algeria şi Kuweit.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit asistenţă şi hrană, iar câteva ore mai târziu persoanele salvate au fost debarcate în Portul Chios şi predate autorităţilor elene.

Începând cu 1 ianuarie 2017, timp de patru luni, nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de poliţişti de frontieră la bord, desfăşoară misiuni de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene în Marea Egee.

De la începutul detaşării în Grecia, poliţiştii de frontieră români au salvat, individual, dar şi în cooperare cu Poliţia Locală din Chios, Poliţia Portuară şi cu echipele Frontex de pe uscat, 337 de persoane care au ajuns în apele teritoriale elene, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici