Gândaci şi mâncare expirată într-un bistro din sectorul 2 al Capitalei

  • Un bistro din sectorul 2 al Capitalei a fost amendat cu 25.000 de lei de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în urma unor sesizări.
  • Comisarii au găsit gândaci şi mâncare expirată.
449 afișări
Imaginea articolului Gândaci şi mâncare expirată într-un bistro din sectorul 2 al Capitalei

Sursa foto: ANPC

„Pe data de 19 septembrie 2022, în urma unei sesizări primite de la consumatori, a avut loc o acţiune de verificare, la Bistro Garden, aparţinând operatorului economic Plenitud Impex SRL, din sectorul 2 al Capitalei”, transmite ANPC.

Controlul a dus la descoperirea unor nereguli grave.

„Aşa cum am anunţat, că voi declanşa o acţiune de monitorizare a comerţului de tip fast food, am şi făcut. În urma unei sesizări, m-am aflat alături de colegii mei, comisarii, pe teren, pentru a vedea personal modul în care este respectată legea şi, implicit, consumatorul. Din păcate tot în sectorul 2, cel care îmi este atât de drag, am descoperit o locaţie cu mari probleme, în serviciile căreia cetăţenii ar trebui să aibă încredere. Suntem neobosiţi şi vom continua să facem curăţenie. Vă rog să îmi semnalaţi în continuare locaţii de acest tip, ale căror servicii vă ridică suspiciuni. Vom fi imediat acolo, căci acesta este rolul nostru: să fim receptivi la sesizările dumneavoastră şi să îndreptăm lucrurile, acolo unde este cazul”, spune Mihai Culeafă, vicepreşedinte ANPC.

Echipa de comisari a aplicat, în urma verificărilor, amenzi de 25.000 lei, dispunând oprirea definitivă de la comercializare a peste 450 kg de produse alimentare neconforme şi oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor.

Abaterile constatate au fost:

- folosirea unui bloc alimentar insalubru, cu insecte moarte şi vii în spaţiul de lucru
- utilizarea unui agregat frigorific deteriorat şi neigienizat, cu chedere rupte, mucegai, grătare cu exfoliere de vopsea şi prezenţă masivă de rugină
- folosirea unei camere de depozitare a materiilor prime congelate/refrigerate, cu rafturile si rastelurile neigienizate, cu rugină si vopsea exfoliată, cu sistemul de răcire neigienizat, cu praful în strat grosier, cu: faianţă depreciată şi neigienizată, cu tavan şi paviment neigienizate
- lipsa graficului de schimb al uleiului la friteuze
- folosirea unor produse si proceduri nesigure: utilizarea unor preparate alimentare fără etichete din care să rezulte data producţiei
- decongelare fără eticheta cu data pentru a se putea stabili conformitatea produsului
- depozitarea produselor alimentare la temperatura mediului ambient, masa caldă fiind oprită
- utilizarea la gătit a unor produse pe bază de grăsimi vegetale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici