Garda de Mediu a demarat o investigaţie asupra pagubelor produse după incendiul din Delta Văcăreşti

  • Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au demarat o investigaţie asupra pagubelor produse mediului după incendiul din Delta Văcăreşti.
  • Ministerul Mediului precizează că focul s-a manifestat pe o suprafaţă de peste 15.000 mp, fiind amplificat de vântul care bate cu 20 km/h.
414 afișări
Imaginea articolului Garda de Mediu a demarat o investigaţie asupra pagubelor produse după incendiul din Delta Văcăreşti

„Un incendiu puternic de vegetaţie a izbucnit în această după amiază în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajare masivă de fum. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Municipiului Bucureşti au ajuns la faţa locului, unde reprezentanţii ISU acţionau, deja, pentru stingerea incendiului. În prezent, incendiul a fost lichidat şi nu s-au înregistrat victime. Comisarii GNM investighează şi verifică pagubele aduse asupra mediului”, transmite Ministerul Mediului.

Potrivit sursei citate, focul s-a manifestat pe o suprafaţă de peste 15.000 mp, fiind amplificat de vântul care bate cu 20 km/h.

„GNM a demarat un control la administratorul ariei protejate, pentru a verifica modul în care acesta şi-a îndeplinit obligaţiile legale şi contractuale care ţin de paza, protecţia şi monitorizarea parcului natural. De asemenea, comisarii GNM au anunţat deja Poliţia Română. Dacă se va dovedi că focul a fost pus în mod intenţionat, fapta reprezintă infracţiune conform legii”, se menţionează în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici