Geoană vrea introducerea unui venit social minim garantat pentru femeile care nu au lucrat

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, la Zalău, că va propune elaborarea unui cod pentru vârstnici şi introducerea, printre altele, a unui venit social minim garantat pentru femeile care nu au lucrat, ci s-au ocupat de educaţia copiilor şi au muncit în gospodărie.

55 afișări
Imaginea articolului Geoană vrea introducerea unui venit social minim garantat pentru femeile care nu au lucrat

Geoană spune că va propune un venit social minim garantat pentru femeile care nu au lucrat (Imagine: Mediafax Foto)

"Vrem să elaborăm un cod al persoanelor de vârsta a treia în care să se regăsească şi celelalte drepturi ale pensionarilor, cum ar fi asigurarea medicamentelor gratuite şi compensate, dar şi introducerea unui venit social minim garantat pentru femeile care au lucrat în gospodărie. Trebuie să nu îi privim pe pensionari ca o povară, ci ca pe o parte activă a societăţii", a spus Geoană.

Liderul PSD a susţinut că mesajul pe care trebuie să îl înţeleagă cele cinci milioane de pensionari din România este că au în el şi în PSD un "aliat de nădejde", "un adevărat prieten", nu de genul celor care "vor să îi amăgească".

Anterior, la o întâlnire cu pensionarii sălăjeni, Geoană reluase afirmaţia că social-democraţii nu sunt de acord cu egalizarea vârstei de pensionare, pentru că femeile din România se confruntă cu condiţii mult mai grele decât cele în care trăiesc femeile din UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici