Germania adoptă o politică liberală: vrea să legalizeze utilizarea canabisului în scopuri recreative

  • Parlamentul german este pe cale să voteze o nouă lege care să permită utilizarea canabisului în scopuri recreative.
  • Dacă proiectul va fi adoptat, legea va produce efecte de la 1 aprilie.
  • Legea îşi propune să distrugă piaţa neagră şi să crească încasările la bugetul de stat.
119 afișări
Imaginea articolului Germania adoptă o politică liberală: vrea să legalizeze utilizarea canabisului în scopuri recreative

Germania adoptă o politică liberală: vrea să legalizeze utilizarea canabisului în scopuri recreative

Conform proiectului, de la 1 aprilie persoanele mai mari de 18 ani din Germania vor avea voie să deţină cantităţi de canabis, dar regulile stricte vor îngreuna cumpărarea drogului, potrivit BBC.

Deţinerea de până la 25 grame va fi permisă în spaţiile publice, iar în case limita superioară legală va fi de 50 grame. Fumatul de canabis în unele zone, cum ar fi lângă şcoli şi terenuri de sport, va fi în continuare ilegal. De asemenea, canabisul nu va fi comercializat în magazine şi farmacii, ci în anumite cluburi în condiţii stricte.

Cultivarea propriului canabis va fi legală cu până la trei plante de marijuana permise într-o gospodărie. Turiştii nu vor avea voie să cumpere canabis, mai prevede proiectul. Legiuitorul îşi propune să monitorizeze impactul măsurii şi să facă modificări după o perioadă, dacă este cazul.

Proiectul de lege a stârnit numeroase controverse în Germania. Conservatorii din opoziţie au anunţat că dacă vor câştiga alegerile vor renunţa la lege.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
canabis,
lege

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici