Gestul extrem al unui pacient ieşit de o oră din operaţie: S-a aruncat de la geamul spitalului şi a murit. Ipoteza medicilor

Un bărbat de 57 de ani a murit, luni, aruncându-se de la etajul al doilea al Spitalului din Huşi, la o oră după ce ieşise din operaţia în care îi fusese amputat un picior. Poliţiştii şi conducerea unităţii medicale au deschis anchete.

6691 afișări
Imaginea articolului Gestul extrem al unui pacient ieşit de o oră din operaţie: S-a aruncat de la geamul spitalului şi a murit. Ipoteza medicilor

Gestul extrem al unui pacient ieşit de o oră din operaţie

Bărbatul de 57 de ani fusese internat în urmă cu trei zile, iar luni a fost operat şi i-a fost amputat un picior din coapsă.

La o oră după intervenţia chirurgicală, bărbatul s-a aruncat de la etajul al doilea al spitalului.

„Ceea ce ştiu este că fusese scos din sala de operaţie în urmă cu o oră, era în ATI, monitorizat. Asistenta a ieşit două minute din salon şi când s-a întors nu l-a mai găsit. Geamul micuţ din salon era deschis. Din nefericire a căzut de la etajul 2, cumva de înălţimea etajului 3, pentru că avem un demisol înalt. Avea un picior amputat din coapsă, era internat de trei zile", a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucia Rotaru, managerul Spitalului Huşi.

O echipă medicală a declarat decesul bărbatului şi a fost deschisă o anchetă internă.

„Pentru noi nu are nicio explicaţie ce s-a întâmplat. Era cooperant, treaz, era sub analgezice, nu sedative, era liniştit", a precizat Rotaru.

Şi Poliţia face cercetări, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Se fac cercetări pentru a se stabili cum s-a produs nefericitul eveniment, în acest caz fiind deschis şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici