Gianfranco Zola s-a reîntâlnit cu cel care trebuia să-l răpească în 1994

Fostul mare fotbalist italian a fost la un pas să fie răpit într-o benzinărie: cel care trebuia să-i facă rău, în loc să-l ameninţe, i-a cerut un autograf pe cartea de identitate.

Urmărește
933 afișări
Imaginea articolului Gianfranco Zola s-a reîntâlnit cu cel care trebuia să-l răpească în 1994

Maiello, stânga, alături de Zola şi de cartea de identitate cu autograful din 1994

Fostul mare fotbalist Gianfranco Zola (57 de ani), fost coleg cu Dan Petrescu la Chelsea Londra, este astăzi vicepreşedinte la Lega Pro, şi s-a revăzut deunăzi, după 30 de ani, cu Fabrizio Maiello, criminal în ’94 şi convertit acum la o viaţă liniştită şi implicat în proiecte sociale.

Fabrizio Maiello trebuia să-l răpească pe Zola, la acea vreme unul dintre cei mai iubiţi jucători italieni, aflat sub contract cu Parma şi participant la Cupa Mondială din SUA.

Zola era o pradă vânată de bandiţi pentru o posibilă răscumpărare. „Eram fugar. Trebuia să-l răpim, pentru a-i cere răscumpărarea lui Tanzi (n.r. - patronul Parmei)”, a explicat Maiello, care acum are 60 de ani.

A continuat povestea: „Ne gândeam la o răpire rapidă. Eram cu alte 3 persoane şi l-am urmărit pe autostradă cu două maşini gândindu-ne să-l lovim. Apoi, a intrat într-o zonă de service pentru a lua benzină. Ne-am dus să-l întâlnim, aveam pistolul la spate şi în momentul crucial ne-a întâmpinat cu un zâmbet”.

În acel moment, intenţiile lui Maiello au fost complet inversate şi, în loc să-şi scoată arma, i-a cerut un autograf pe cartea de identitate.

În Elmas, un orăşel din zona Cagliari, duminica trecută, Zola şi Maiello s-au revăzut. „Am vrut să-ţi cer scuze pentru acel gest”, i-a spus Maiello printre lacrimi. Răspunsul Zola a fost relaxat ca şi atunci: „Nu vă faceţi griji, nu s-a întâmplat nimic”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici