Ginecologul acuzat că a cerut bani pentru două chiuretaje a fost arestat preventiv

Medicul ginecolog Radu Nicon, de la Spitalul de Urgenţă Craiova, acuzat că a cerut bani unor paciente pentru a le face chiuretaj, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de către magistraţii Tribunalului Dolj, sub acuzaţia de luare de mită.

238 afișări
Imaginea articolului Ginecologul acuzat că a cerut bani pentru două chiuretaje a fost arestat preventiv

Craiova: Ginecologul acuzat că a cerut bani pentru două chiuretaje a fost arestat preventiv

Potrivit magistraţilor de la Tribunalul Dolj, ginecologul Radu Nicon a fost prezentat, luni, în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

După o şedinţă care adurat mai bine de o oră, judecătorii au decis să emită mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele doctorului ginecolog. Întrucât sentinţa instanţei a fost pronunţată după expirarea ordonanţei de reţinere, situaţie în care medicul a plecat acasă, decizia a fost comunicată oficial IPJ Dolj.

Poliţiştii de la Compartimentul de Urmăriri s-au dus şi l-au luat de acasă pe medicul ginecolog, la ora transmiterii acestei ştiri bărbatul fiind deja în arestul Poliţiei Judeţene Dolj.

Decizia Tribunaluluii nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

Medicul Radu Nicon, de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost ridicat, duminică, de către ofiţerii DGA, chiar de la spital, după ce a primit 1.000 de lei, bani cu inscripţia MITĂ, pentru o întrerupere de sarcină.

Flagrantul a fost realizat după ce o femeie care avea o sarcină extrauterină l-a denunţat pe medic că i-a cerut 500 de lei pentru a-i face operaţia. Tânăra a declarat că i-a spus doctorului că nu are bani, însă acesta i-a cerut să-şi amaneteze bijuteriile pentru a face rost de bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici