Giurgiu: O fetiţă de nouă ani a fost împuşcată mortal în cap de un băiat de opt ani

O fetiţă de nouă ani, din Colibaşi, judeţul Giurgiu, a murit, marţi seară, după ce a fost împuşcată în cap, din greşeală, de un băiat de opt ani, cu o puşcă de vânătoare de calibru 12 milimetri, poliţiştii stabilind că fata se juca în locuinţa băieţelului împreună cu fratele mai mic al acestuia.

2363 afișări
Imaginea articolului Giurgiu: O fetiţă de nouă ani a fost împuşcată mortal în cap de un băiat de opt ani

Giurgiu: O fetiţă de nouă ani a fost împuşcată mortal în cap, din greşeală, de un băiat de opt ani (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, cei trei minori se jucau nesupravegheaţi de către adulţi, iar la un moment dat unul dintre băieţi a găsit arma de vânătoare a bunicului său, pe care a îndreptat-o spre fetiţă. Puşca cu alice s-a descărcat, în urma împuşcăturii fetiţa murind pe loc.

Poliţiştii au stabilit că arma aparţine bunicului băieţilor, vecin cu tatăl fetei, iar la ora actuală anchetatorii cercetează împrejurările în care a ajuns puşca în mâinile minorilor, în condiţiile în care aceasta trebuia să fie încuiată într-un fişet metalic, dezasamblată şi fără muniţie.

"Fetiţa se juca cu alţi doi copii, ambii băieţi, fraţi, unul de opt ani şi unul de cinci ani, în bucătăria locuinţei celor doi băieţi. Aceştia au găsit, la un moment dat, puşca de vânătoare a bunicului lor, S. Gheorghe, în vârstă de 56 de ani, deţinător legal de armă, aceasta fiind neasigurata şi încărcată. Băieţelul de opt ani s-a jucat cu puşca, îndreptând-o spre fetiţa pe care a împuşcat-o de la distanţă mică în cap, aceasta murind pe loc. Copiii sunt vecini, stau la case situate peste stradă şi se jucau în mod obişnuit împreună, iar în momentul în care a avut loc tragedia aceştia erau nesupravegheaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu, agent şef Constantin Vasilache.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a întâmplat tragedia, anchetatorii ridicând puşca de vânătoare şi sancţionându-l pe proprietarul armei cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Permisul de deţinere al armei a fost ridicat în vederea anulării, iar cazul a fost preluat de către procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici