Glume între SUA şi Marea Britanie despre cum se face ceaiul

Relaţia specială dintre Marea Britanie şi Statele Unite a avut parte de mici probleme, însă unele hazlii, în această săptămână, după ce un profesor universitar american a sugerat să se adauge sare în ceai, provocând glume diplomatice.

334 afișări
Imaginea articolului Glume între SUA şi Marea Britanie despre cum se face ceaiul

O ceaşcă de ceai este ca o instituţie naţională în Marea Britanie, relatează Reuters, aşa încât atunci când chimista americană Michelle Francl a afirmat că este nevoie de un vârf de cuţit de sare pentru o infuzie perfectă a provocat agitaţie.

Dornică să repare aşa-zisul prejudiciu adus relaţiilor cu cel mai apropiat aliat al său, ambasada SUA la Londra a intervenit.

"Vrem să îi asigurăm pe bunii oameni din Marea Britanie că ideea de neconceput de a adăuga sare la băutura naţională a Marii Britanii nu este politica oficială a Statelor Unite. Şi nu va fi niciodată", a declarat ambasada pe X. "Haideţi să ne unim în solidaritatea noastră şi să arătăm lumii că, atunci când vine vorba de ceai, suntem uniţi."

Păstrând tenta de glumă, postarea s-a încheiat arătând că ambasada va continua să facă ceaiul "în mod corespunzător" - folosind un cuptor cu microunde.

Biroul Cabinetului britanic a răspuns tot cu umorul de rigoare: "Apreciem relaţia noastră specială, însă trebuie să fim în dezacord total.. Ceaiul nu poate fi făcut decât folosind un ceainic”.

Glumele vin la 250 de ani de la Boston Tea Party, când taxele pe ceai impuse de Marea Britanie coloniilor sale au provocat nemulţumiri, iar americanii au aruncat saci de ceai în portul Boston.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici