Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

Ninel Ianculescu, partener de antrenament cu Serghei Gorbunov, suspect în cazul dublului asasinat de la o casă de schimb valutar din Braşov, a declarat pentru MEDIAFAX că în ziua jafului armat, între orele 16.30 şi 18.20, acesta se afla la antrenament de k-boxing, cu alte cel puţin zece persoane.

125 afișări
Imaginea articolului Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

"Joi, între orele 16.30 şi 18.20, Serghei Gorbunov se afla la antrenament de k-boxing, împreună cu mine şi cu şi alte minim zece persoane în sală. Nu a părăsit sala de sport în tot acest interval", a declarat, luni, Ninel Ianculescu.

Potrivit acestuia, în ultimele trei luni, Seghei Gorbunov venea de trei - patru ori pe săptămână la antrenamente, la acea sală care era situată în apropiere de casa de schimb valutar unde a avut loc jaful armat soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia.

"De asemenea, la aceeaşi sală de sport veneau şi vreo doi - trei poliţişti, dar la fitness, nu la k-boxing", a mai spus Ianculescu.

Poliţiştii au găsit asupra lui Serghei Gorbunov, la percheziţie, un buletin de identitate cu poza acestuia, dar cu un alt nume, pe care nu l-a făcut public.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi a confirmat că din documentele IPJ a reieşit că Gorbunov a ieşit din Penitenciarul Craiova în 16 mai 2008, cu o zi mai devreme decât era decizia Tribunalului Dolj - 17 mai.

Potrivit lui Naghi, în 5 septembrie 2008, IPJ Braşov a primit o adresă de la Penitenciarul Craiova că din luna august Gorbunov nu s-a întors la Penitenciarul Craiova, aşa cum ar fi trebuit. Conform procedurilor, a explicat Naghi, se fac verificări "la adresa respectivă" (n.r. - Naghi nu a precizat despre ce adresă este vorba), unde Gorbunov nu a fost găsit, iar în 3 decembrie 2008, ca ultimă măsură, acesta a fost dat în urmărire naţională.

Referindu-se la Valentin Candidatu, patronul casei de schimb valutar unde a avut loc jaful armat, comisarul şef Liviu Naghi a spus că acesta a fost amendat în 4 ianuarie cu 2.000 de lei pentru că nu a respectat planul de transport al banilor, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov nedând alte detalii despre acest lucru.

Gorbunov ar putea fi adus la Parchet după ora 14.00

Ramona Diaconu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Braşov, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că există posibilitatea ca Serghei Gorbunov să fie dus în faţa procurorilor pentru audieri după ora 14.00, dar în niciun caz înaintea acestei ore.

Inspecţia Judiciară a CSM sesizată în privinţa procurorilor implicaţi în cazul Gorbunov

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a dispus, luni, sesizarea Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la modul în care procurorii ce au participat la judecarea cauzelor şi-au îndeplinit atribuţiile profesionale în cazul Gorbunov.

"De asemenea, Procurorul general a dispus analiza şi verificarea modului în care s-au exercitat căile de atac de către parchet în toate cauzele aflate pe rolul instanţelor din Craiova în care s-au pronunţat soluţii de întrerupere a executării pedepsei, iar condamnaţii nu s-au prezentat la locul de deţinere la expirarea termenului de întrerupere dispus de instanţă", se arată într-un comunicatde luni al Parchetului instanţei supreme.

Kovesi a sesizat Inspecţia Judiciară în urma informaţiile publice privitoare la participarea şi concluziile procurorilor în cauzele constituite ca urmare a cererilor de întrerupere a executării pedepsei formulate de Serghei Gorbunov.

Decizia de a nu face recurs în cazul Gorbunov, luată de toţi procurorii PT Dolj

Decizia de a nu face recurs în cazul întreruperii executării pedepsei lui Serghei Gorbunov a fost luată de toţi procurorii Parchetului Tribunalului (PT) Dolj, concluziile anchetei interne fiind trimise, luni, PICCJ şi CSM, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Magda Bădescu.

Întrebată fiind de ce în privinţa acestei cereri a pus concluzii de admitere având în vedere că în privinţa altor solicitări asemănătoare Parchetul a cerut respingerea solicitării, Bădescu a răspuns că perioada de timp "impunea admiterea" cererii. Decizia de a nu declara recurs în acest caz a fost comunicată, la vremea respectivă, şi conducerii Parchetului Tribunalului Dolj, a spus Bădescu.

Magda Bădescu a mai declarat că, în urma anchetei interne, în care a fost analizată, din punct de vedere procedural, activitatea procurorului de şedinţă, rezultatele au fost trimise, luni, Parchetului instanţei supreme şi Consiliului Superior al Magistraturii, singurele care au atribuţii pentru a lua decizii în cazul procurorului respectiv.

Citeşte şi:

Serghei Gorbunov ar putea fi adus la Parchet după ora 14.00

Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

IML Craiova dă vina pe un medic din ANP în cazul Gorbunov

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici