Gorj: Aproximativ 100.000 de lei, găsiţi în locuinţa unei pensionare decedate care practicase cerşetoria

Autorităţile din Târgu Cărbuneşti au descoperit în locuinţa unei pensionare din localitate, după decesul acesteia, aproximativ 100.000 de lei, femeia, în vârstă de 88 ani, fiind una dintre cele mai cunoscute cerşetoare din zonă, deşi primea lunar o pensie de circa 1.100 lei.

231 afișări
Imaginea articolului Gorj: Aproximativ 100.000 de lei, găsiţi în locuinţa unei pensionare decedate care practicase cerşetoria

Gorj: Aproximativ 100.000 de lei, găsiţi în locuinţa unei pensionare decedate care practicase cerşetoria (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Primarul din Târgu Cărbuneşti, Viorel Mihai Mazilu, a declarat că bătrâna beneficia de asistenţă socială din partea Primăriei, primind mâncare caldă acasă la fiecare două zile, el precizând că aceasta a fost ajutată de autorităţile locale inclusiv să îşi reînnoiască actele de identitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Venea tot timpul cu o plasă sau un sac în spinare, peste umăr, şi cerşea ori bani ori o bucată de pâine sau ce îi mai dădeau oamenii. Noi am ajutat-o cât am putut, iar acum, când a decedat, asistenta de la Primărie care se ocupa de ea a mers acasă ca să îi caute nişte haine mai bune pentru a o înmormânta. Aşa a găsit în sacul femeii 72.000 de lei şi 19 cecuri, valoarea totală de acolo fiind de peste 100.000 de lei", a afirmat primarul.

Banii găsiţi în locuinţa bătrânei au fost număraţi de trei poliţişti şi trei localnici pe parcursul a peste patru ore, unul dintre martori, Constantin Cocheci, care este şi consilier local şi vecin cu bătrâna, a declarat corespondentului MEDIAFAX că bancnotele erau înfăşurate în hârtie de ziar şi legate cu sfoară.

"Trei poliţişti, eu şi încă doi vecini am stat aici, la ea în casă, peste patru ore ca să desfacem toate motoşinele cu bani pe care le avea. Nu ne venea să credem că sunt atâţia bani. Îi avea înveliţi în ziare şi erau legaţi cu sfoară. Erau şi cupoanele de pensie, nici nu se atingea de vreun leu. Cum îi dădea poştaşul aşa îi împacheta şi îi băga în sacul cu care mergea la cerşit", a spus Cocheci.

Banii au fost ridicaţi de poliţişti şi predaţi Parchetului Judecătoriei Târgu Cărbuneşti, care, la rândul său, a dispus depunerea sumei într-un cont bancar, aceştia putând fi revendicaţi de eventuale rude pe parcursul anului.

Primarul Viorel Mihai Mazilu a mai afirmat însă că bătrâna nu avea rude şi că, cel mai probabil, după ce se vor încheia problemele cu succesiunea, banii vor reveni autorităţilor locale.

"Ei au fost şase fraţi, dar niciunul nu a avut copii. Mai are un frate în vârstă la Craiova, dar le-a spus poliţiştilor că nu-l interesează absolut nimic pentru că şi el este pe moarte. Dacă peste un an, când banii ar putea ajunge în posesia Primăriei, noi vom deveni legal moştenitorii acestei sume, vă asigur de pe acum că toată suma va fi păstrată în acel cont şi folosită doar pentru cazuri sociale. De pomană au venit, pe pomeni se vor duce", a spus primarul din Târgu Cărbuneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici