Gorj: Zece elevi la spital după ce li s-a făcut rău din cauza laptelui primit la şcoală

Zece elevi de la şcoala primară din comuna gorjeană Berleşti au fost transportaţi, marţi, la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, simţindu-se rău după ce au băut lapte primit în unitatea de învăţământ.

62 afișări
Imaginea articolului Gorj: Zece elevi la spital după ce li s-a făcut rău din cauza laptelui primit la şcoală

Gorj: Zece elevi la spital după ce li s-a făcut rău din cauza laptelui primit la şcoală (Imagine: Shutterstock)

Potrivit directorului Spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, cei zece elevi, cu vârste cuprinse între şase şi nouă ani, le-au spus medicilor că au început să se simtă rău după ce au băut laptele primit la şcoală.

Târziu a precizat că trei dintre copii sunt în stare mai gravă, însă niciunul nu va rămâne internat în spital. Elevii vor fi lăsaţi să plece acasă în cursul serii.

Inspectorul şcolar general din Gorj, Ion Işfan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că starea copiilor este bună, el mergând la spital pentru a vedea în ce situaţie sunt aceştia.

El a menţionat că inspectori de la Direcţia Sanitar Veterinară şi de la Direcţia de Sănătate Publică au mers la şcoala din Berleşti, pentru a recolta probe din laptele distribuit copiilor la şcoală.

Işfan a mai spus că a băut şi el din laptele respectiv şi a constatat că gustul este modificat, deşi şcoala are frigider pentru a-l păstra în condiţii optime.

Conform sursei citate, termenul de valabilitate pentru lapte era noiembrie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici