Gospodării şi terenuri inundate în trei localităţi hunedorene

Mai multe gospodării din localităţile hunedorene Blăjeni, Crişcior şi Luncoiu de Jos au fost inundate, joi dimineaţă, de apele Crişului Alb, în urma ploilor şi a topirii zăpezii.

49 afișări
Imaginea articolului Gospodării şi terenuri inundate în trei localităţi hunedorene

Gospodării şi terenuri inundate în trei localităţi hunedorene (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Iancu de Hunedoara", locotenetul Anemona Doda, a declarat că pentru evacuarea apei din gospodării au fost mobilizaţi peste 60 de pompieri.

"Am primit patru apeluri la 112 din partea unor localnici din trei sate hunedorene care au anunţat că râul Criş le-a inundat curţile, iar apa şi nămolul au intrat în pivniţe şi fântâni. Acţionăm în zonă cu peste 60 de pompieri şi suntem ajutaţi de 20 de jandarmi pentru a face un dig de protecţie în centrul satului Crişcior pentru ca apele Crişului Alb să nu mai intre şi în alte gospodării", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Iancu de Hunedoara".

Potrivit acesteia, şi mai multe suprafeţe de terenuri din cele trei localităţi sunt afectate de inundaţii, însă o evaluare a pagubelor se va face după înlăturarea pericolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici