Greblă anunţă începerea pregătirilor pentru alegeri: trebuie să fie organizate impecabil din punct de vedere tehnic

Alegerile trebuie să fie organizate impecabil din punct de vedere tehnic, spune preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la începutul unei întâlniri de lucru cu reprezentanţii principalelor instituţii cu atribuţii în desfăşurarea proceselor electorale.

151 afișări
Imaginea articolului Greblă anunţă începerea pregătirilor pentru alegeri: trebuie să fie organizate impecabil din punct de vedere tehnic

Toni Greblă, fost judecător CCR

Conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a avut vineri o întâlnire de lucru cu reprezentanţii principalelor instituţii cu atribuţii în desfăşurarea proceselor electorale pentru a analiza stadiul organizării scrutinului pentru membrii din România în Parlamentul European şi principalele acţiuni necesare pentru pregătirea alegerilor libere, corecte şi în conformitate cu aşteptările democratice ale cetăţenilor.

„Alegerile trebuie să fie organizate impecabil din punct de vedere tehnic. În general, în lume se observă o scădere a încrederii în autorităţi şi, uneori, chiar corectitudinea proceselor electorale poate fi pusă sub semnul întrebării, fapt care poate avea un impact negativ asupra conceptului de democraţie. În acest sens, avem o responsabilitate deosebită în consolidarea încrederii cetăţenilor în corectitudinea modului de organizare şi desfăşurare a alegerilor şi păstrarea echidistanţei în raport cu toţi competitorii electorali”, a afirmat preşedintele AEP, Toni Greblă, în deschiderea întâlnirii de lucru.

România va organiza în acest an patru tipuri de alegeri, primele urmând a se desfăşura cele europarlamentare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
greblă,
alegeri,
aep

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici