Grecia a depăşit Spania în preferinţele de călătorie ale româncelor

  • Româncele care îşi rezervă excursii prin platforme de călătorie preferă să-şi petreacă vacanţa în Italia, Grecia sau Spania.
  • De obicei, valoarea excursiilor lor într-un pachet ce include zbor şi hotel este situată în jurul sumei de 160 €/persoană.
145 afișări
Imaginea articolului Grecia a depăşit Spania în preferinţele de călătorie ale româncelor

Cu mama, sora, în grupul de prietene sau singure, femeile călătoresc în multe feluri, dar majoritatea acestor călătorii includ cele mai cunoscute ţări şi oraşe europene.

Italia este preferata femeilor pentru escapade de cel puţin 2 zile în străinătate, această ţară reprezentând 40% dintre rezervările de pachete în clasament, reiese dintr-o analiză eSky.ro.

Cele mai multe românce aleg să viziteze Roma, “oraşul etern”, în călătorii cu o durată medie de 7 zile. Totuşi, pentru călătorii puţin mai lungi de atât, româncele preferă Florenţa, unde petrec, în medie, 8 zile. Femeile petrec timp semnificativ şi în Milano, Veneţia şi Rimini, aproximativ 5 zile/destinaţie. Pentru călătoriile cu durată mai scurtă, respectiv 2 zile, româncele aleg Bologna.

Pe locul doi se situează Grecia, pentru care 20% dintre utilizatoarele care călătoresc în ţările din topul realizat de eSky.ro rezervă pachete de zbor şi cazare. Atena este deosebit de populară, şederea în acest oraş având, de obicei, caracter de vacanţă, durând 10 zile. În schimb, insulele Corfu şi Lefkada par destinaţii ideale pentru un city break, româncele petrecând aici câte 4 zile.

Grecia a depăşit Spania, care reprezintă 16% din clasament. Pentru vacanţele în Spania, româncele preferă Barcelona, unde se relaxează şi se bucură de plajă timp de 5 zile. În schimb, pentru un city break de 3 zile, preferă să rezerve zbor şi cazare către Madrid şi Alicante.

Datorită Parisului, Franţa se situează pe locul 4 în ceea ce priveşte popularitatea sa în rândul femeilor, reprezentând 15% dintre rezervările din clasament. Vacanţele româncelor în oraşul luminilor au o durată medie de 10 zile. O altă destinaţie populară pe teritoriul Franţei este Nisa, oraş ales de românce pentru city break-urile cu o durată de 3 zile.

Ultimul loc în clasament este ocupat de către Malta, rezervările făcute pentru pachete de vacanţă în această destinaţie reprezentând 9% din total. Cea mai căutată destinaţie din această ţară este Qawra, unde turistele românce petrec şi cel mai mult timp, respectiv un sejur de aproximativ 9 zile. În destinaţii precum Mellieha şi Sliema, româncele aleg să petreacă, în schimb, câte 4, respectiv 3 zile.

Analiştii platformei de călătorii au analizat şi media cheltuielilor pentru vacanţe şi city break-uri în fiecare ţară. Astfel, Malta se dovedeşte a fi cea mai ieftină destinaţie: româncele plătesc aproximativ 114 €/persoană pentru pachete care includ zbor şi cazare. Urmează pachetele de vacanţă în Franţa (129 €) şi Italia (171 €). Dintre ţările analizate, cele mai costisitoare destinaţii sunt Grecia (197 €/persoană) şi Spania (204 €).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici