Grefierii de la Judecătoria Alba Iulia au protestat în faţa instituţiei, nemulţumiţi de salarii - FOTO

Grefierii de la Judecătoria Alba Iulia au protestat, marţi, timp de două ore, în faţa instituţiei, îmbrăcaţi în robe, fiind nemulţumiţi de salarii, dar şi de creşterea volumului de muncă, transmite de corespondentul MEDIAFAX.

192 afișări
Imaginea articolului Grefierii de la Judecătoria Alba Iulia au protestat în faţa instituţiei, nemulţumiţi de salarii - FOTO

Grefierii de la Judecătoria Alba Iulia au protestat în faţa instituţiei, nemulţumiţi de salarii - FOTO

Începând de marţi şi până la soluţionarea situaţiei, personalul auxiliar din cadrul Judecătoriei Alba Iulia va protesta în faţa instituţiei câte două ore în fiecare zi, potrivit unui comunicat de presă trimis de Judecătoria Alba Iulia.

Nemulţumirile personalului auxiliar din cadrul Judecătoriei Alba ţin de creşterea continuă şi "alarmantă" a volumului de activitate, sporirea atribuţiilor şi a responsabilităţilor, lipsa unor sedii corespunzătoare desfăşurării activităţii profesionale, lipsa unei legislaţii şi a unor reglementări adaptate la realităţile din instanţe şi parchete sau imposibilitatea compensării orelor suplimentare efectuate peste orele de program legal de către personalul auxiliar de specialitate, potrivit comunicatului de presă.

Liderul sindical din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, grefier Raul Ban Nicolae, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că protestul a fost spontan.

”Vom suspenda activitatea, în fiecare zi, între 10.30 şi 12.30, iar programul de lucru cu publicul va fi suspendat în acest interval de timp. Şedinţele de judecată se vor suspenda pe o perioadă de două ore, urmând a fi reluate după aceea. Deocamdată apelăm la această formă de protest, sperăm să ne audă cineva, să ne ia în seamă şi să ne rezolve din revendicări. Dacă nu se rezolvă nimic vom protesta pe perioadă nedeterminată”, a spus Raul Ban Nicolae.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici