Grefierii Tribunalului Argeş au protestat în faţa instituţiei, nemulţumiţi de salarii - VIDEO

Grefierii de la Tribunalul Argeş au protestat, joi, timp de două ore, în faţa instituţiei, îmbrăcaţi în robe, nemulţumiţi fiind de salarii, dar şi de alte aspecte privind sistemul judiciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1737 afișări
Imaginea articolului Grefierii Tribunalului Argeş au protestat în faţa instituţiei, nemulţumiţi de salarii - VIDEO

Grefierii Tribunalului Argeş au protestat în faţa instituţiei, nemulţumiţi de salarii

Începând de joi şi până la soluţionarea situaţiei, personalul auxiliar din cadrul Tribunalului Argeş va protesta în faţa instituţiei câte două ore în fiecare zi.

"Începând de azi (joi - n.r.) personalul auxiliar al instanţei va protesta între orele 10.30 - 12.30, în robe, în faţa Tribunalului Argeş. Acest lucru se va întâmpla până la soluţionarea problemelor", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Argeş, judecătorul Mariana Vârgă.

De asemenea, magistragii Tribunalului Argeş vor soluţiona, în perioada 19-30 septembrie, doar cauzele urgente.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeş a anunţat, într-un comunicat transmis joi, că în perioada 19-30 septembrie va fi adoptată o formă de protest constând în soluţionarea de către judecătorii instanţei numai a cauzelor urgente.

Proteste au loc, începând de luni, la multe instanţe din ţară, zi în care tribunalele Dolj şi Vâlcea şi judecătoriile de pe raza Curţii de Apel Piteşti au intrat în grevă. Magistraţii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de alte aspecte privind sistemul judiciar.

Magistraţii au cerut Avocatului Poporului iniţerea controlului de constituţionalitate al ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, au aprobat un memorandum transmis Guvernului şi au cerut demisia ministrului Raluca Prună. În memorandum, magistraţii cer respectarea independenţei sistemului judiciar, garantarea şi respectarea statutului magistraţilor, independenţei acestora, proceduri transparente în numirea în funcţiile de conducere din Ministerul Public, asigurarea unei finanţări corespunzătoare bunei funcţionări a justiţiei ca serviciu public, analizarea activităţilor unor instituţii din sistem, crearea unui corp de poliţie judiciară sub autoritatea exclusivă a Ministerului Public şi crearea prin lege a unei autorităţi civile de interceptare, publicarea de către CSAT a procedurii urmate în vederea verificări concrete în ce priveşte existenţa unor persoane infiltrate în sistemul judiciar, angajaţi/colaboratori/informatori ai serviciilor de informaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici