Greva de la şantierul naval din Mangalia a fost declarată nelegală de Tribunalul Constanţa

Greva pe termen nelimitat declanşată, luni, de o parte a salariaţilor societăţii Daewoo - Mangalia Heavy Industries (DMHI) SA a fost declarată nelegală de către Tribunalul Constanţa, astfel că angajaţii se vor întoarce marţi la lucru.

68 afișări
Imaginea articolului Greva de la şantierul naval din Mangalia a fost declarată nelegală de Tribunalul Constanţa

Greva de la şantierul naval din Mangalia a fost declarată nelegală de Tribunalul Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit liderului sindicatului "Navalistul" din cadrul companiei DMHI, Marian Florian, Tribunalul Constanţa a admis solicitarea conducerii societăţii şi a declarat greva declanşată, luni, de sindicalişti pe termen nelimitat ca fiind nelegală.

"Din păcate, instanţa a admis cererea conducerii de a declara greva ca fiind nelegală. Ne supunem acestei decizii şi am încetat greva începând cu ora 17.00", a declarat Marian Florian.

Liderul de sindicat a mai declarat că urmează ca în cursul zilei de marţi să se întâlnească şi cu avocatul sindicatului pentru a face recurs la decizia instanţei la Curtea de Apel Constanţa.

"Le-am spus oamenilor situaţia şi sperăm ca la recurs să avem câştig de cauză. Deocamdată, respectăm decizia instanţei şi vom trimite mâine (marţi - n.r.) salariaţii societăţii înapoi la muncă", a mai precizat Marian Florian.

Aproximativ 1.000 din cei peste 3.000 de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo - Mangalia au declanşat, luni, greva generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de refuzul administraţiei de a accepta creşterea salarială solicitată, acţiunea de protest fiind considerată ilegală de către conducerea societăţii.

Potrivit liderului sindicatului "Navalistul" din cadrul companiei Daewoo - Mangalia Heavy Industries SA, Marian Florian, sindicaliştii au solicitat o majorare salarială de 300 de lei, promovarea, prin grila de salarizare, a peste 2.200 de angajaţi, precum şi creşterea sporului de fidelitate, care se acordă o dată pe an.

Pe de altă parte, directorul de Resurse Umane din cadrul Daewoo - Mangalia Heavy Industries SA, Gemal Memetcea, declara că administraţia consideră greva salariaţilor ca fiind ilegală şi a contestat-o la Tribunalul Constanţa, el susţinând că cererile salariaţilor pot fi considerate aberante, dat fiind contextul economic, atât naţional, cât şi mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici