Grup de cehi care se plimbau cu ATV-ul în Maramureş: Operaţiune de salvare a unuia dintre ei, după ce a căzut în prăpastie

Un bărbat din Cehia a fost rănit grav, duminică, în Maramureş, după ce a căzut într-o prăpastie adâncă de 60 de metri din zona Şugău - Vârful Ţiganu, în timp ce se plimba cu ATV-ul.

839 afișări
Imaginea articolului Grup de cehi care se plimbau cu ATV-ul în Maramureş: Operaţiune de salvare a unuia dintre ei, după ce a căzut în prăpastie

Grup de cehi care se plimbau cu ATV-ul în Maramureş: Operaţiune de salvare a unuia dintre ei, după ce a căzut în prăpastie

Salvamontiştii din Maramureş intervin, duminică, în zona Şugău - Vârful Ţiganu, pentru salvarea unui brbat din Cehia care a căzut într-o prăpastie adâncă de 60 de metri, în timp ce se plimba cu ATV-ul.

Potrivit persoanei care a făcut apelul de ajutor, bărbatul s-ar fi rănit grav la cap în cădere.

Au fost trimise echipele de prim raspuns ale Salvamont Maramureş iar la acţiune participă şi alte echipaje de intervenţie şi salvare.

Potrivit salvamontiştilor, a fost cerută şi intervenţia unui elicopter, care a ajuns în zona menţionată şi identificată cu ajutorul coordonatelor GPS primite. Acesta a debarcat echipajul medical, dar din cauza întunericului a trebuit să părăsească zona.

Şeful Salvamont Maramureş, Dan Benga a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba despre un grup de cehi care se plimbau cu ATV-uri în zona Şugău - Vârful Ţiganu, iar unul dintre ei a căzut în prăpastie.

„Salvamontiştii se pregătesc să coboare în rapel la 60 de m, să îl scoatem. Nu ştim care este starea sa”, a spus Benga.

La faţa locului au mers şi vânatori, deoarece este o zonă în care sunt animale sălbatice.

La ora publicării acestei ştiri intervenţia de salvare este în derulare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici