Grupare de traficanţi de droguri, destructurată la Iaşi şi Vaslui

  • Şapte persoane au fost reţinute sub acuzaţia de trafic de droguri, iar alte trei au primit control judiciar.
  • Anchetatorii au stabilit că procurau şi vindeau canabis, iar doi dintre ei aveau şi culturi clandestine.
348 afișări
Imaginea articolului Grupare de traficanţi de droguri, destructurată la Iaşi şi Vaslui

Poliţiştii din Vaslui şi procurorii DIICOT au documentat activitatea infracţională a 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, din judeţele Vaslui, Iaşi, Neamţ şi Botoşani, cercetaţi pentru trafic de droguri de risc.

16 percheziţii au avut loc sâmbătă în Iaşi şi Huşi, judeţul Vaslui, 10 persoane fiind audiate.

Din cercetări a reieşit, conform IGPR, că din luna mai 2021, suspecţii au procurat, depozitat, preparat şi vândut canabis consumatorilor din judeţele Iaşi şi Vaslui.

Totodată, 2 suspecţi ar fi înfiinţat şi întreţinut culturi clandestine - indoor şi outdoor - de canabis, produsele obţinute fiind introduse în circuitul ilicit al drogurilor.

În urma activităţilor şi a percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate 13 terminale mobile, 51.674 de lei, 17.740 de euro, 13 cartele SIM, aproximativ 2 grame de cocaină, aproximativ 2,4 kilograme de canabis şi 1,4 kilograme de plante de canabis, seminţe de canabis, trei cântare, trei grindere, un aparat de vidat, 150 de articole pirotehnice şi mai multe componente ale unei instalaţii destinată culturii indoor, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfăşurarea activităţilor infracţionale.

7 bărbaţi cu vârste între 20 şi 38 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar duminică vor fi prezentaţi Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de alţi 3 bărbaţi, cu vârste între 20 şi 32 de ani, din Iaşi, procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
traficanţi,
droguri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici