Grupare infracţională specializată în falsificarea de euro, destructurată în Harghita

O grupare infracţională formată din opt persoane şi specializată în falsificarea de monedă a fost destructurată în Harghita, poliţiştii găsind, în urma unui flagrant, 128 de bancnote false, în valoare de 9.800 de euro, iar trei dintre membrii reţelei au fost arestaţi.

105 afișări
Imaginea articolului Grupare infracţională specializată în falsificarea de euro, destructurată în Harghita

Grupare infracţională specializată în falsificarea de euro, destructurată în Harghita (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că vineri au fost prinse în trafic, în localitatea Sângeorgiu de Mureş, trei persoane din judeţul Satu Mare şi una din Maramureş care aveau 128 de bancnote străine contrafăcute.

Potrivit acestuia, 60 de bancnote din totalul celor 128 erau din cupiura 50 de euro, toate cu aceeaşi serie, iar 68 de bancnote erau din cupiura 100 de euro, toate cu aceeaşi serie.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cele patru persoane au cumpărat bancnotele false, în valoare de 9.800 de euro, de la alte două persoane, ambele din Sângeorgiu de Mureş, cu care s-au întâlnit vineri seară.

În schimbul bancnotelor false, una dintre cele două persoane a cerut 1.400 de lei şi două telefoane mobile care au fost găsite asupra lor în momentul în care au fost prinşi de poliţişti.

Oamenii legii au percheziţionat locuinţa unuia dintre suspecţi, despre care se ştia că face afaceri cu bani falşi, la domiciuliul acestuia fiind găsită şi ridicată o imprimantă, precum şi suma de bani în lei, rezultată în urma tranzacţiei.

Sâmbătă, poliţiştii de la SSCO Harghita, în colaborare cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, au identificat alte două persoane, din satul Lăureni, implicate în contrafacerea şi plasarea de bancnote străine şi autohtone.

Cele opt persoane au fost duse la DIICOT în Miercurea Ciuc şi, în urma extinderii anchetei, s-a stabilit că două dintre ele au contrafăcut, în perioada mai 2011- martie 2012, bancnote autohtone şi străine pe care le-au pus în circulaţie în judeţele Mureş, Harghita, Cluj şi Sibiu.

Şeful SCCO Harghita a precizat că acţiunea de urmărire şi prindere în flagrant a început în cursul lunii februarie, când au fost identificate în judeţ şi scoase din circulaţie şase bancnote contrafăcute, din cupiura 50 de euro.

Trei dintre suspecţi au fost arestaţi, duminică, pentru 29 de zile, de Tribunalul Harghita, iar ceilalţi cinci au primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile.

DIICOT - Biroul Teritorial Harghita continuă cercetările în cazul celor opt persoane, pentru iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, falsificarea de monede sau alte valori, falsificarea de valori străine şi înşelăciune, pentru care riscă pedeapsa cu închisoarea până la opt ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici