Guvernul a alocat 258.000 de lei pentru salariaţii concediaţi de la Complexul Energetic Hunedoara

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect de Hotărâre privind alocarea unei sume de 258.000 de lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Complexul Energetic Hunedoara.

91 afişări
Imaginea articolului Guvernul a alocat 258.000 de lei pentru salariaţii concediaţi de la Complexul Energetic Hunedoara

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, suma se acordă ca măsură de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

„Măsura concedierii colective va afecta un număr total de 920 salariaţi, conform Planului de disponibilizare aprobat. Concedierea colectivă se va desfăşura în două etape şi va avea loc în termen de 90 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prezentei Hotărâri a Guvernului. Astfel, termenul estimat este luna decembrie 2018. Concedierea colectivă se încadrează în obiectivele cuprinse în Planul de închidere autorizat prin Decizia C(2018) 1001 final a Comisiei Europene, din data de 16 februarie 2018”, potrivit documentaţiei care însoţeşte HG adoptată.

În baza prevederilor Decizei 2010/787/UE a Consiliului din 10 decembrie 2010 privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive, a fost întocmit Planul de închidere pentru accesarea ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Pentru anul 2018, în conformitate cu modificările aprobate în Planul de închidere, Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., îşi reduce activitatea şi este pusă în situaţia desfiinţării locurilor de muncă aferente, prin concedieri colective cu măsuri de protecţie socială. In acest sens a fost întocmit Planul de disponibilizare pentru anul 2018, care cuprinde numărul de salariaţi ce urmează a fi concediaţi precum şi măsurile de protecţie socială de care beneficiază fiecare salariat în conformitate cu prevederile legislative din domeniul protecţiei sociale.

Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 01.11.2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31.12. 2018 un număr de 850 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici