Guvernul a aprobat ajutorul pentru pensionari cu venituri mici. Care este pensia minimă vizată

Guvernul a aprobat, vineri, ajutorul pentru pensionari cu venituri mici, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

16636 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat ajutorul pentru pensionari cu venituri mici. Care este pensia minimă vizată

Guvernul a aprobat ajutorul pentru pensionari cu venituri mici. Care este pensia minimă vizată

„Pachetul social asumat de coaliţia aflată la guvernare a fost încheiat astăzi cu aprobarea ultimei ordonanţe de urgenţă, cu implementarea acelui ajutor financiar acordat o singură dată, în luna ianuarie, pensionarilor care au până la 1.600 de lei pensie”, a spus Budăi.

Potrivit acestuia, măsura vine să creeze „un scut în jurul celor mai nevoiaşi părinţi şi bunici ai noştri pentru a fi apăraţi în faţa acestui val uriaş de scumpiri”.

„Nu va exista, practic, în luna ianuarie, nicio persoană care încaseze ca venituri cumulat pensie plus sprijin 2.200 de lei”, afirma recent ministrul.

Potrivit acestuia, este vorba de 2,5 milioane de români care vor încasa acest sprijin în luna ianuarie.

Impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei şi este va fi asigurat din bugetul de stat, potrivit ministrului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pensionari,
sprijin,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici