Guvernul alocă Cultelor 25 milioane lei pentru lucrări şi datorii, dar anunţă după o săptămână

Bugetul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a fost suplimentat de Executiv cu 25 milioane lei, fonduri care vor fi alocate Secretariatului de Stat pentru Culte, pentru plata unor lucrări urgente sau a unor facturi restante.

187 afișări
Imaginea articolului Guvernul alocă Cultelor 25 milioane lei pentru lucrări şi datorii, dar anunţă după o săptămână

Guvernul alocă Cultelor 25 milioane lei pentru lucrări şi datorii, dar anunţă după o săptămână (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Decizia a fost luată printr-o hotărâre aprobată de Guvern în urmă cu o săptămână, fără să fie anunţată, şi publicată miercuri în Monitorul Oficial.

După prezentarea în presă a acestei decizii, Executivul a emis un comunicat în care anunţă că Secretariatul de Stat pentru Culte va beneficia de o suplimentare a bugetului cu 25 milioane lei, sumă alocată Secretariatului General al Guvernului, care asigură finanţarea activităţii instituţiei menţionate.

"Fondurile vor fi utilizate pentru continuarea lucrărilor de construcţii la unele biserici, pentru repararea şi reabilitarea unor lăcaşe de cult, dar şi pentru susţinerea activităţii unor aşezăminte sociale administrate de biserici. Prin această decizie, Executivul răspunde numeroaselor solicitări venite din partea cultelor religioase privind alocarea de sprijin financiar pentru realizarea unor lucrări de construcţii, reparaţii şi restaurări ale unor lăcaşe de cult", se arată în comunicat.

La finele anului trecut, Executivul a decis ca bugetul SGG să fie suplimentat cu 3,5 milioane lei, sumă destinată Secretariatului de Stat pentru Culte.

Cotidianul "Gândul" a relatat atunci că lucrările de construcţie de clopotniţe, împrejmuirea cu garduri a unor cimitire, repararea acoperişurilor de biserici şi construcţia de săli de mese multifuncţionale pentru lăcaşuri de cult au constituit subiectul a circa 2.400 de amendamente din cele 13.500 depuse de parlamentari la proiectul de buget pentru 2011.

Ca surse de finanţare pentru aceste investiţii, parlamentarii au luat în calcul inclusiv Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului şi cel al Secretariatului General al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici