Guvernul Cîţu, acuzat că sabotează „România Educată”, alocând pentru educaţie, din PNRR, de două ori mai puţini bani decât alte state

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susţine că România a alocat de două ori mai puţini bani pentru educaţie în comparaţie cu celelalte state: „Dacă asta înseamnă România Educată, atunci din nefericire vom rămâne în continuare la coada clasamentului”.

139 afișări
Imaginea articolului Guvernul Cîţu, acuzat că sabotează „România Educată”, alocând pentru educaţie, din PNRR, de două ori mai puţini bani decât alte state

Guvernul Cîţu, acuzat că îşi sabotează propriul program România Educată, alocând pentru educaţie de două ori mai puţini bani din PNRR decât alte state

„România a alocat de 2 ori mai puţini bani pentru educaţie din PNRR decât celelalte state europene care au alocat în medie circa 25%, conform datelor puse la dispoziţie de Comisia Europeană. Dacă asta înseamnă România Educată, atunci din nefericire vom rămâne în continuare la coada clasamentului. La fel ca alocare din PIB pentru educaţie, România este pe ultimele locuri la alocarea din PNRR pentru educaţie”, a scris pe Facebook europarlamentarul PSD.

Acesta reaminteşte că, în varianta PNL a planului, publicată la finalul anului trecut, se alocau doar 3,18% pentru educaţie.

„Doar după ce amendamentul meu pentru alocarea a minim 10% pentru educaţie a trecut de Parlamentul European şi după insistenţele noastre, guvernanţii s-au gândit să crească suma. Din păcate, guvernanţii l-au păcălit şi pe Klaus Iohannis, făcându-l să creadă că alocarea din PNRR ar fi realizată la iniţiativa lor”, a mai scris Victor Negrescu.

Europarlamentarul susţine că la fel se întâmplă şi în alte domenii: „statele membre au alocat în medie circa 25% pentru sănătate, de 3 ori mai mult decât au alocat guvernanţii din PNRR, 5% pentru construcţii sociale, nimic în România, 14% pentru competenţe sau 8% pentru protecţie socială”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici