Guvernul măreşte sumele forfetare alocate elevilor pentru transport

Guvernul va asigura cadrul normativ pentru mărirea sumelor forfetare alocate elevilor pentru transportul acestora de acasă la şcoală, creşterile respective acoperind dinamica preţurilor practicate de operatorii de transport.

173 afișări
Imaginea articolului Guvernul măreşte sumele forfetare alocate elevilor pentru transport

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, alături de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, cu reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor.

Potrivit Executivului, principalele teme abordate au fost legate de soluţiile necesare pentru asigurarea transportului gratuit al elevilor şi noul pachet de legi ale educaţiei, care implementează viziunea Proiectului România Educată.

„Reprezentanţii elevilor au expus problemele cu care aceştia se confruntă în ultimii ani, atât din cauza practicilor neunitare, cât şi pe fondul alocărilor insuficiente pentru transportul lor. Ministrul Educaţiei a prezentat principalele abordări practicate la nivelul statelor din Uniunea Europeană, în acest context fiind evidenţiat şi cadrul normativ european. Cu această ocazie, au fost agreate soluţii pe termen scurt, care să ofere pachetul financiar necesar până la implementarea unui nou sistem integrat gestionat la nivel local. Astfel, Guvernul va asigura cadrul normativ pentru mărirea sumelor forfetare alocate elevilor pentru transportul acestora de la domiciliu la unitatea de învăţământ, creşterile respective acoperind dinamica preţurilor practicate de operatorii de transport”, se arată în comunicatul de presă.

Guvernul anunţă că va constitui, la iniţiativa premierului, un Comitet interinstituţional de lucru, „pentru a genera o soluţie pe termen mediu şi lung, care să ofere o perspectivă stabilă şi funcţională viitorului sistem de decontare a costurilor cu transportul şcolar”.

„În acest sens, obiectivul principal este legat de garantarea dreptului fiecărui elev care solicită asigurarea transportului pentru a merge la şcoală. În baza solicitărilor centralizate prin instituţia de învăţământ, în strânsă corelare cu autorităţile locale, Guvernul va oferi toate fondurile necesare pentru a acoperi aceste costuri. În privinţa noilor legi ale educaţiei, reprezentanţii elevilor au transmis că au toată deschiderea pentru a susţine cu argumente propunerile de îmbunătăţire a funcţionăriii sistemului de învăţământ, pe care le-au transmis deja către ministerul Educaţiei. Atât prim-ministrul României, cât şi ministrul Educaţiei, au confirmat disponibilitatea de a dialoga cu toţi factorii interesaţi de bunul mers al implementării Proiectului România Educată”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici