Guvernul permite acordarea tichetelor cadou în limita bugetelor aprobate

Guvernul a modificat, miercuri, ordonanţa de urgenţă care interzice acordarea tichetelor cadou, permiţând atribuirea unor astfel de tichete în limita bugetelor aprobate, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

88 afișări
Imaginea articolului Guvernul permite acordarea tichetelor cadou în limita bugetelor aprobate

Guvernul permite acordarea tichetelor cadou în limita bugetelor aprobate

El a precizat că actul normativ care modifică ordonanţa de urgenţă, inclus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Guvernului, introduce două modificări la articolul 24 al OU 37/2008 care, în forma actuală, prevede că autorităţile şi instituţiile publice nu vor acorda tichete cadou personalului din cadrul acestora.

Potrivit ministrului Muncii, în noua formă ordonanţa de urgenţă stabileşte că ordonatorii de credite ai autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia centrală, indiferent de modul de finanţare, acordă tichete cadou în cadrul limitei fondului bugetului propriu.

Ordonatorii de credite ale bugetelor locale pentru instituţiile şi serviciile publice din subordine pot acorda tichete cadou din bugetele acestora, în limita veniturilor aprobate, a mai spus Păcuraru.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Camelia Spătaru, a apreciat, la finalul şedinţei de guvern, că noua ordonanţă permite "rezolvarea unor ambiguităţi" din vechea legislaţie cu privire la sursele de finanţare.

"Tichetele cadou vor fi suportate din Legea bugetului, pentru bugetarii din administraţia centrală, şi din veniturile proprii ale bugetelor administraţiei locale, pentru bugetarii din administraţia locală şi serviciile aflate în subordinea lor", a spus Camelia Spătaru.

Ea a arătat că Executivul a avut în vedere, în principal, două argumente, respectiv pe de-o parte s-a dorit evitarea situaţiilor de discriminare care s-ar fi creat în urma sistării tichetelor cadou pentru personalul din sistemul bugetar, iar în acelaşi timp Guvernul a avut în vedere faptul că în bugetele aprobate pe 2008 există sume prevăzute pentru acordarea tichetelor-cadou.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, luni, că tichetele cadou vor putea fi acordate în limitele prevăzute de Legea bugetului de stat sau în limitele veniturilor proprii ale administraţiilor locale, precizând că ordonanţa de urgenţă care interzice acordarea acestor tichete nu va fi abrogată, ci modificată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici