Guvernul reduce numărul de concedieri la Romsilva

Numărul angajaţilor disponibilizaţi de Romsilva ca urmare a retrocedării pădurilor va scădea de la 7.048 la 4.240 de salariaţi, iar termenul de finalizare a programului de restructurare a societăţii va fi prelungit cu doi ani, până la finele lui 2010, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.

43 afișări
Imaginea articolului Guvernul reduce numărul de concedieri la Romsilva

Guvernul reduce numărul de concedieri la Romsilva (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul de act normativ pentru modificarea a legii privind măsurile de protecţie socială a personalului disponibilizat din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva prevede modificarea termenului de finalizare a programului de restructurare, de la sfârşitul primului trimestru al anului trecut la sfârşitul anului 2010, după ce a mai fost o dată prelungit, până la sfârşitul anului 2008.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, numărul total de salariaţi care vor fi disponibilizaţi prin concedieri colective va fi redus de la 7.048 de salariaţi, cât a fost estimat iniţial, la 4.240 de angajaţi.

"Datorită ritmului în care au avut loc punerile în posesie a terenurilor forestiere de către comisiile de aplicare a legilor fondului funciar, precum şi existenţei unui număr mare de procese aflate pe rolul instanţelor de judecată, concedierile colective s-au desfăşurat într-un ritm mai lent faţă de program. (...) Ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 46/2008- Codul silvic, unităţile RNP se confruntă în continuare cu situaţia de a încheia contracte de administrare, prestări servicii sau pază pentru păduri cu proprietarii puşi în posesie, fapt care impune menţinerea unei părţi din personalul silvic estimat iniţial pentru disponibilizare", se precizează în notă.

Romsilva a disponibilizat 798 de salariaţi în 2006, 1.075 de angajţi anul trecut şi va concedia alţi 550 de oameni până la finalul anului 2008.

Restul de 1.817 salariaţi urmează să fie concediaţi până la finalizarea restituirii pădurilor către foştii proprietarui, respectiv 603 angajaţi în 2009 şi 1.214 de salariaţi în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici