Guvernul României: Dacă bei apă la fiecare 15 minute nu scapi de coronavirus. Este o ştire falsă

  • Pe reţelele de socializare circulă de câteva zile o informaţie potrivit căreia persoane care beau des apă scapă de coronavirus
  • Guvernul României a anunţat că este vorba de o ştire falsă
  • Executivul recomandă ca tratamentele să fie urmate în funcţie de indicaţia medicului
2141 afișări
Imaginea articolului Guvernul României: Dacă bei apă la fiecare 15 minute nu scapi de coronavirus. Este o ştire falsă

Guvernul României: Dacă bei apă la fiecare 15 minute nu scapi de coronavirus. Este o ştire falsă

Guvernul României avertizează în privinţa unei informaţii false care circulă pe conturile de socializare, potrivit căreia cei care beau apă la fiecare 15 minute se feresc de coronavirus. Nu există dovezi care să confirme că infecţia de coronavirus poate fi prevenită astfel, reiese dintr-un mesaj publicat pe contul de Facebook al Executivului.

„O informaţie fals atribuită cercetătorilor de la Stanford, circulă online în ultimele zile. Potrivit acesteia, dacă bem apă la fiecare 15 minute virusul ajunge în stomac unde este neutralizat, în loc să ajungă în căile respiratorii. Acest tip de informaţie se încadrează în categoria de ştiri false care oferă soluţii mult simplificate pentru probleme cu o complexitate mare”, a comunicat Executivul.

Hidratarea organismului este importantă în orice condiţii, indiferent de contextul epidemiologic actual, se menţionează în mesaj.

„Este important ca orice tratament să fie luat doar la indicaţia medicului, nu în urma sfaturilor de pe internet. Cele mai importante măsuri de prevenţie pentru infecţia cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane şi spălatul pe mâini, cel puţin 30 de secunde, ori de câte ori este necesar”, recomandă Guvernului României, în mesajul postat pe Facebook.

Anunţul Executivului face parte dintr-o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici