Guvernul va calcula toate beneficiile sociale raportat la indicatorul social de referinţă

Toate beneficiile sociale vor fi raportate valoric la indicatorul social de referinţă, în cuantum de 500 lei, şi nu la alţi indicatori cu o valoare mai mare, precum salariul minim, sistem decis la finalul anului trecut şi în cazul indemnizaţiei de şomaj.

2630 afișări
Imaginea articolului Guvernul va calcula toate beneficiile sociale raportat la indicatorul social de referinţă

Guvernul va calcula toate beneficiile sociale raportat la indicatorul social de referinţă (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Au fost modificate o serie de legi subsecvente Legii asistenţei sociale, care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2012. S-a stabilit că toate beneficiile sociale se raportează la indicatorul social de referinţă, care are valoarea de 500 lei, fără a fi modificate cuantumurile beneficiilor şi indemnizaţiilor sociale", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

La finalul anului trecut, Guvernul a decis ca indemnizaţia de şomaj să reprezinte 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, de 500 lei, şi să nu mai fie raportată la salariul minim, cuantumul indemnizaţiei scăzând ca urmare a modificării sistemului de raportare.

Indicatorul social de referinţă este definit în legislaţie drept unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestaţiile băneşti - cu excepţia indemnizaţiei de şomaj - suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în vederea încadrării în muncă a anumitor categorii de persoane.

Valoarea indicatorului social de referinţă este stabilită în prezent la 500 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici