Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu pentru angajaţii din sectorul public

Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu aferent acestui an pentru angajaţii din sectorul public, măsură ce va fi prevăzută în bugetul pentru 2011 şi va conta pentru virarea celei de-a patra tranşe de la Comisia Europeană, potrivit Memoramdumului suplimentar de înţelegere convenit cu FMI şi UE.

66 afișări
Imaginea articolului Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu pentru angajaţii din sectorul public

Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu pentru angajaţii din sectorul public (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, pentru acordarea celei de-a patra tranşe de la Comisia Europeană, care este programată pentru ultimul trimestru al acestui an, Guvernul trebuie să facă progrese şi în implementarea bugetului 2010, ce vizează o ţintă de deficit guvernamental de 7% din PIB în termeni ESA95, şi să respecte ţinta din bugetul pentru cheltuielile cu bunuri şi servicii, excluzând rambursarea arieratelor acumulate, se arată în Memoramdumul suplimentar de Înţelegere convenit de România cu FMI şi UE şi obţinut de MEDIAFAX.

Prima tranşă de 1,5 miliarde euro a fost virată în data de 27 iulie 2009 în urma semnării acordului de împrumut din 23 iunie 2009. A doua tranşă, în valoare de 1 miliard de euro, a fost virată la data de 11 martie 2010. Alte trei tranşe au fost programate pentru perioada cuprinsă între trimestrul doi al anului 2010 şi trimestrul doi al anului 2011.

Împrumutul agreat de România cu CE însumează cinci miliarde de euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici