Guvernul vrea comasarea terenurilor agricole şi refacerea irigaţiilor

Guvernul USL vrea să accelereze comasarea terenurilor agricole, să refacă infrastructura de irigaţii folosind fonduri UE, să asigure accesul fermierilor la apă pentru irigaţii prin facilitarea cumpărării energiei la cost de producător şi să înfiinţeze centre de colectare pentru legume-fructe.

386 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea comasarea terenurilor agricole şi refacerea irigaţiilor

Guvernul vrea comasarea terenurilor agricole şi refacerea irigaţiilor (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

Conform programului de guvernare depus joi seară la Parlament, accelerarea procesului de comasare a terenurilor agricole ar urma să fie făcută prin măsuri de sprijinire a efectuării cadastrului, asigurarea cadrului legal şi instituţional necesar comasării şi prin adoptarea de măsuri care să încurajeze tranzacţiile cu terenuri agricole în scopul comasării.

De asemenea, Cabinetul Ponta îşi propune realizarea unui program pe termen mediu şi lung pentru sectorul legume-fructe în vederea înfiinţării de centre de colectare cu surse de finanţare din PNDR şi prin parteneriate public-privat; crearea unui fond de creditare a beneficiarilor de proiecte prin PNDR.

Un alt obiectiv se referă la sprijinirea producătorilor din sectorul zootehnic prin plăţi pentru bunăstarea animalelor şi prin armonizarea directivelor APIA cu cele ale ANSVSA în privinţa crotalierii şi identificării.

În ceea ce priveşte pădurile, care în noua structură a Guvernului au trecut de la Ministerul Mediului la cel al Agriculturii, Guvernul vrea să susşină şi să dezvolte sectorul forestier prin "programe naţionale, fonduri europene, parteneriate public-privat şi surse din fondul de mediu, în vederea creşterii fondului forestier şi a realizării sistemului naţional de perdele forestiere de protecţie".

Noul guvern mai vrea şi "crearea unui concept modern de dezvoltare a satului românesc, care să fie implementat prin noul PNDR 2014-2020".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici