Guvernul vrea să cumpere echipamente de protecţie pentru coronavirusul din China

Executivul va achiziţiona în regim de urgenţă echipamente de protecţie, precum seturi de suport respirator sau substanţe de dezinfectare, în contextul epidemiei de coronavirus din China, a anunţat duminică ministrul de Interne, Marcel Vela.

606 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să cumpere echipamente de protecţie pentru coronavirusul din China

Guvernul vrea să cumpere echipamente de protecţie pentru coronavirusul din China

”Am hotărât să fie achiziţionat în regim de urgenţă de către Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, ONAC, din subordinea Ministerului Finanţelor, nu de către MS sau MAI, echipamente individuale de protecţie, camere de proceţie cu presiune negativă, izolete cu presiune negativă pentru transporturi pe targa, seturi de suport cardio-respirator, substanţe pentru dezinfectare şi filtre pentru echipamente de izolare”, a declarat Marcel Vela.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a amintit că la nivel mondial sunt confirmate peste 11.000 de cazuri de pneumonie cu coronavirus, dintre care 20 în state din Uniunea Europeană, respectiv şapte în Germania, 6şase în Franţa, trei în Italia şi către unul în alte ţări. El a subliniat că infecţia cu coronavirus nu a fost confirmată în niciun stat din jurul României şi nici în Rusia.

Costache a precizat că Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală are capacitatea, din această săptămână, de a diagnostica orice caz suspect, iar de luni infecţia cu coronavirus va fi putea fi diagnosticată şi de către spitalele de boli infecţioase din Iaşi şi Cluj, care vor primi 100 de kituri pentru diagnostic.

"La nivel naţional există 1.000 de kituri şi urmează să mai fie achiziţionate. Avem o capacitate bună de diagnostic", a declarat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Costache a mai spus că, la nivel national, Institutul Matei Bals are capacitatea de a diagnostica orice caz suspect de coronavirus si incepand de luni alte doua institute din Iasi si Cluj vor putea si ele să depisteze eventuale cazuri de coronavirus.

Miniştrii de INterne şi Sănătăţii au avut duminică o şedinţă la sediul MAI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici