Guvernul vrea să elimine tichetele de masă

Ministerul Muncii va propune Guvernului ca instituţiile publice să nu mai acorde angajaţilor tichete de masă în anul 2008, pentru menţinerea cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea angajamentelor interne şi internaţionale, inclusiv în ceea ce priveşte deficitul bugetar.

2 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să elimine tichetele de masă

Guvernul vrea să elimine tichetele de masă

Eliminarea tichetelor de masă va fi prezentată Guvernului sub forma unei ordonanţe de urgenţă privind cheltuielile de personal, au declarat pentru MEDIAFAX surse ministeriale.

Proiectul de act normativ, care conţine o serie de reglementări şi în domeniul asigurărilor de sănătate, este semnat de ministrul Muncii, Paul Păcuraru, şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, fiind deja avizat de ministrul Economiei şi Finanţelor şi de cel al Justiţiei.

Măsura de eliminare a tichetelor de masă în 2008 va fi aplicată în cazul angajaţilor din instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, cu excepţia celor finanţate din venituri proprii.

În luna septembrie, valoarea nominală a tichetului de masă a fost majorată de la 7,41 lei la 7,56 lei, printr-un ordin al ministrului Muncii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici