Haos total înainte de începerea noului an şcolar! Cum vor învăţa elevii, de la toamnă

  • Elevii, părinţii şi profesorii sunt complet debusolaţi, pentru că nu s-a luat o decizie cu privire la noul an şcolar
  • Ei cer o întrevedere cu premierul Ludovic Orban
  • Vor să ştie clar cum se va aplica legea privind acordarea de tablete sau laptopuri „la cerere”
14287 afișări

Mai sunt doar şase săptămâni până când clopoţelul va suna din nou, dar nu se ştie în ce condiţii. A fost promulgată legea prin care Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive şi acces la internet, însă aceasta este neclară. Între timp cei responsabili încă sunt în căutare de soluţii.

„Suntem pregătiţi pentru trei scenarii. Scenariile prevăd revenirea la şcoală, adică activităţi faţă în faţă, un alt scenariu este cel legat de activităţile online sau şcoala de acasă şi o variantă de scenariu hibrid”, a declarat Marin Popescu, inspector şcolar general, ISJ Timiş. 

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ se plâng însă de faptul că soluţiile luate în calcul de autorităţi nu răspund problemelor din prezent. 

„Ei vorbesc de fel şi fel de scenarii, dar nici unul nu este foarte clar şi mai ales nu vorbesc de o predare unitară. Se vorbeşte de acea predare online care nu se ştie cum va fi. Există şi un proiect de lege în acest sens, de fapt, o lege care urmează să acorde tuturor, de fapt, unei părţi dintre elevi, materialele necesare, respectiv tablete, calculatoare. Dar nu există în toată ţara, ştiţi foarte bine, acces la internet”, a spus Virgil Popescu, liderul Sindicatului Spiru Haret Timiş. 

Pandemia de coronavirus a modificat structura anului şcolar încă din luna martie iar lucrurile sunt incerte şi pentru la toamnă. O variantă ar fi şcola online, însă problema este legată de internet şi device-uri. 

Camelia Mateescu, mamă a patru copii, explică problemele cu care se confruntă. 

„Sunt patru copii, care fiecare va avea ore online şi s-ar putea să se suprapună orele. Am înţeles, ca idee înţeleg, dar ca practică mi se pare că e ideal doar în situaţia în care ai un singur copil. Dar, când ai patru copii, nu mai este ideal, pentru că fiecare trebuie să fie atent la celălalt, ca să nu se încurce”, a atras atenţia aceasta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici