Harghita: Mai multe tir-uri au rămas blocate în zăpadă

Mai multe tir-uri au rămas blocate în zăpadă, în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN 12 şi pe DN 13A, în judeţul Harghita, fiind tractate de drumari, în timp ce şoferii altor vehicule neechipate cu anvelope de iarnă şi lanţuri au tras pe dreapta şi aşteaptă în parcări de mai bine de zece ore.

91 afișări
Imaginea articolului Harghita: Mai multe tir-uri au rămas blocate în zăpadă

Harhita: Mai multe tir-uri au rămas blocate în zăpadă (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

În Harghita, ninge slab, dar continuu de aproximativ de 30 de ore, iar pe toate drumurile din judeţ se circulă cu dificultate, carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă cu grosimi între trei-patru centimetri.

Cele mai multe probleme s-au înregistrat pe DN 12, la intrarea în judeţ dinspre Covasna, în staţiunea Băile Tuşnad, unde traficul a fost blocat temporar, la anumite intervale de timp, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să cureţe carosabilul de zăpadă.

Zeci de tir-uri, fie lipsite de încărcătură, fie neechipate corespunzător, nu au putut urca pantele şi au apelat la drumari să le tracteze din mijlocul şoselei, pentru a nu bloca traficul, cele mai multe petrecându-şi noaptea în parcări şi refugii.

Situaţia a fost similară şi pe vârful Calonda, pe DN 13A Corund - Odorheiu Secuiesc.

În tot judeţul au fost instituite filtre ale poliţiştilor rutieri, care verifică dotarea autovehiculelor, starea pneurilor, acordând, în acelaşi timp, sprijin drumarilor.

"Avem 80 de poliţişti rutieri dislocaţi în teritoriu, care formează filtre, cu precădere în zonele în care a nins mai puternic şi a fost viscol. Atunci când s-a impus, am oprit temporat traficul pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze la degajarea carosabilului. Situaţia cea mai dificilă a fost în localitatea Băile Tuşnad, unde s-a cerut suplimentarea numărului de utilaje ale drumarilor", a afirmat, miercuri, şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul şef Cezar Asandei.

La rândul său, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a precizat că traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ.

Potrivit acestuia, carosabilul este îngheţat şi acoperit cu un strat de până la trei centimetri de zăpadă, tratată cu antiderapant, pe drumul european 578 (DN 12) Tuşnad-Topliţa, pe DN 12A Miercurea Ciuc-Comăneşti, pe DN 12C pe raza staţiunii Lacu Roşu, pe DN 13A Miercurea Ciuc-Odorheiu Secuiesc, pe DN 13B Gheorgheni-Praid prin Pasul Bucin, pe DN 11 Cozmeni-Târgu Secuiesc şi pe DN 15 Topliţa-Borsec- Tulgheş.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu s-au impus măsuri de închidere a traficului pe anumite porţiuni de drum în Harghita şi nici nu au fost înregistrate accidente rutiere grave din cauza ninsorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici