Harghita: Patru apeluri pentru îndepărtarea urşilor în 24 de ore

  • Jandarmii din Harghita au fost solicitaţi, în ultimele 24 de ore, la patru intervenţii de îndepărtate a unor urşi care au ajuns în localităţi sau chiar în curţile caselor
  • Potrivit IJJ Harghita, în ultimele 24 de ore au fost primite prin numărul 112 patru solicitări prin care era anunţată prezenţa unor urşi în localităţile Borsec, Fitod şi Atid.
150 afișări
Imaginea articolului Harghita: Patru apeluri pentru îndepărtarea urşilor în 24 de ore

Harghita: Patru apeluri pentru îndepărtarea urşilor în 24 de ore

Potrivit IJJ Harghita, în ultimele 24 de ore au fost primite prin numărul 112 patru solicitări prin care era anunţată prezenţa unor urşi în localităţile Borsec, Fitod şi Atid.

Primele două apeluri primite anunţau prezenţa unui urs în oraşul Borsec. În zonă a fost trimis un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist, care a îndepărtat ursul înspre pădure.

Al treilea apel semnala prezenţa unui urs lângă Fitod. La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, care a îndepărtat ursul din zona locuită, înspre pădure.

În noaptea de joi spre vineri, un bărbat a anunţat prezenţa unui urs în curtea casei sale din comuna Atid. Echipajul format din jandarmi şi poliţişti, ajuns la faţa locului, a îndepărtat animalului sălbatic din apropierea zonelor locuite.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că în astfel de situaţii trebuie să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urşi,
jandarmi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici