Harghita: Turişti din Bucureşti, salvaţi de jandarmi după ce s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui

Doi turişti din Bucureşti care au văzut miercuri o ursoaică cu pui pe traseul ce urcă spre Vârful Suhardul Mic din apropierea staţiunii Lacul Roşu, judeţul Harghita, au fost ajutaţi de jandarmi să coboare în siguranţă în parcarea în care îşi lăsaseră maşina.

2788 afișări
Imaginea articolului Harghita: Turişti din Bucureşti, salvaţi de jandarmi după ce s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui

Harghita: Turişti din Bucureşti, salvaţi de jandarmi după ce s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui

Potrivit jandarmilor, cei doi turişti au apelat la 112 după ce au văzut la 50 de metri de Vârful Suhardul Mic, din apropierea staţiunii Lacu Roşu, o ursoaică cu pui.

Un echipaj de jandarmi montani a plecat în sprijinul turiştilor.

„Jandarmul aflat în serviciu la Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, operator la SNUAU 112, i-a sfătuit pe aceştia să lase în urma lor alimente pe care aceştia le aveau asupra lor, astfel ca animalele sălbatice să fie atrase de acestea, iar ei să se retragă încet spre staţiune. Turiştii au urmat sfaturile primite, iar la scurt timp s-au întâlnit cu jandarmii care i-au coborât în siguranţă la maşina aflată în parcare”, au transmis jandarmii.

În timpul coborârii, a fost întors din drum încă un bărbat în vârstă, care dorea să ajungă la acelaşi vârf montan.

Jandarmii le reamintesc turiştilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

„Dacă în 2020 au fost primite un număr de 200 de apeluri la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, prin intermediul SNUAU 112, până la ora actuală, au fost primite aproape 490 de apeluri, care au necesitat intervenţia unor echipaje de intervenţie, fie formate doar din jandarmi, fie din jandarm şi poliţist. Pe lângă acestea, există şi situaţii în care jandarmii au fost sesizaţi direct în teren de către oameni, ori s-au autosesizat cu privire la prezenţa urşilor în apropierea aşezărilor umane”, au mai transmis jandarmii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici