Harghita: Zece hectare de păşune, cuprinse de un incendiu. Pompierii intervin cu lopeţi şi mături

Zece hectare de păşune acoperite cu vegetaţie uscată şi puieţi de brad au fost cuprinse de un incendiu, joi, în judeţul Harghita, pompierii intervenind pentru stingerea flăcărilor cu lopeţi şi mături, întrucât accesul autospecialelor cu apă în zonă este dificil din cauza terenului accidentat.

59 afișări
Imaginea articolului Harghita: Zece hectare de păşune, cuprinse de un incendiu. Pompierii intervin cu lopeţi şi mături

Harghita: Zece hectare de păşune, cuprinse de un incendiu. Pompierii intervin cu lopeţi şi mături (Imagine: Costi Tudor/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că un incendiu de vegetaţie uscată a fost anunţat, joi, în jurul orei 14.00, în zona Valea Topliţei, la sosirea pompierilor acesta manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vântul puternic a înteţit flăcările, astfel că la ora transmiterii acestei ştiri incendiul s-a propagat pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare de păşune acoperite cu vegetaţie uscată, puieţi de brad, jnepeni şi arbuşti.

Un echipaj de la Garda II Topliţa şi şapte pompieri civili de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Topliţa acţionează pentru localizarea şi stingerea incendiului.

Potrivit sursei citate, intervenţia este dificilă, în lipsa drumurilor de acces şi din cauza terenului accidentat, autospecialele pompierilor neputând ajunge în zona cuprinsă de flăcări. Totodată, vântul care suflă cu putere îngreunează actvitatea forţelor de intervenţie care acţionează doar cu mături, lopeţi, cazmale şi drujbe.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita a afirmat că încă nu a fost stabilită cauza incendiului, dar cel mai probabil acesta s-a produs ca urmare a unui foc aprins pentru curăţarea terenului de resturile vegetale, lăsat nesupravegheat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici