Harvey Weinstein, condamnat la încă 16 ani de închisoare

Fostul magnat al cinematografiei de la Hollywood Harvey Weinstein a fost condamnat joi, la Los Angeles, la încă 16 ani de închisoare pentru acuzaţii de viol şi agresiune sexuală care datează din 2013.

1748 afișări
Imaginea articolului Harvey Weinstein, condamnat la încă 16 ani de închisoare

Bărbatul de 70 de ani ispăşeşte deja o pedeapsă de 23 de ani pentru o condamnare separată la New York.

Peste 80 de persoane au făcut afirmaţii de viol şi comportament necorespunzător despre Weinstein, datând încă de la sfârşitul anilor 1970, notează BBC.

El a negat că a avut vreodată relaţii sexuale fără consimţământ.

La 19 decembrie, un juriu din Los Angeles l-a condamnat pe Weinstein pentru un o acuzaţie de viol şi două capete de acuzare de agresiune sexuală în care a fost implicat un model cunoscut doar ca Jane Doe 1, pentru a-i proteja anonimatul.

Victima a declarat că Weinstein a agresat-o într-o cameră de hotel în timpul unui festival de film italian din Los Angeles, în februarie 2013.

Weinstein a fost achitat în timpul aceluiaşi proces de agresiune sexuală împotriva unei alte persoane care îl acuza. Juriul nu a reuşit să ajungă la un verdict în cazul altor trei capete de acuzare de agresiune sexuală, inclusiv unul care o implica pe Jennifer Siebel Newsom, soţia guvernatorului Californiei, Gavin Newsom. A fost declarat un proces nul.

Fostul magnat al cinematografiei risca o pedeapsă de până la 18 ani de închisoare în cazul din Los Angeles.

În 2020, Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală împotriva unei asistente de producţie în 2006 şi a unei actriţe aspirante în 2013. El a făcut apel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici