VIDEO  Heil Zelenski: videoclipul prin care propaganda rusă îl compară pe preşedintele ucrainean cu Hitler

Un videoclip aşa-zis satiric circulă pe reţelele de socializare şi vizează sprijinul Berlinului pentru Ucraina folosind comparaţii cu nazismul prin sintagma „Heil Zelenski”.

880 afișări
Imaginea articolului Heil Zelenski: videoclipul prin care propaganda rusă îl compară pe preşedintele ucrainean cu Hitler

Heil Zelenski: videoclipul prin care propaganda rusă îl compară pe preşedintele ucrainean cu Hitler

Potrivit postului german de televiziune ZDF, originea operaţiunii ar fi în Rusia, în condiţiile în care mai mulţi actori implicaţi în videoclip sunt ruşi, iar primele share-uri vin de pe conturi ruseşti.

În videoclip, soldaţii Bundeswehr intră în sufrageria unei familii germane fericite, confiscându-şi toate bunurile, inclusiv un televizor la care apare cancelarul Scholz promiţând ajutor Kievului.

În cele din urmă, o femeie-soldat exclamă „Heil Zelenski”, în timp ce atârnă pe perete o poză cu preşedintele ucrainean, forţându-l pe tatăl familiei să repete sloganul.

A fost bănuit un partid de dreapta al nemţilor

Clipul video se termină cu propoziţia „Este casa ta în NATO? Acceptă NATO în casa ta” şi prezintă câteva date despre ajutorul german pentru Ucraina.

BFV, Oficiul Federal German pentru Protecţia Constituţiei, informează că este la curent cu videoclipul care se încadrează în eforturile de dezinformare ale pro-ruşilor.

Unele surse mass-media ruse au relatat informaţia că formaţiunea de dreapta germană AFD ar fi comandat videoclipul, dar aceasta a negat orice implicare, când a fost contactată de ZDF.

În plus, ZDF a identificat câţiva actori ruşi în videoclip şi a remarcat că imaginea de deschidere a clipului, înfăţişând un oraş german, a fost luată dintr-o fotografie mai veche. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici