Helios, primul câine din România specializat în salvarea victimelor avalanşelor, a fost donat Salvamont Argeş - FOTO

Primul câine din România specializat în salvarea victimelor surprinse de avalanşă, un Border Collie, de şapte luni, a fost donat salvamontiştilor argeşeni de către o asociaţie franceză.

1080 afișări
Imaginea articolului Helios, primul câine din România specializat în salvarea victimelor avalanşelor, a fost donat Salvamont Argeş - FOTO

Helios, primul câine din România specializat în salvarea victimelor avalanşelor, a fost donat Salvamont Argeş (Imagine: Salvamont Argeş)

Potrivit directorului Serviciului Public Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, o delegaţie a salvamontiştilor argeşeni a participat la un curs de antrenament al câinilor de avalanşă, în Savoia (Franţa), care a durat o săptămână.

În acest context, Asociaţia "Pays de Savoie Solidaire" a donat Serviciului Public Salvamont Argeş un câine rasa Border Collie, în vârstă de şapte luni, care se numeşte Helios.

"Delegaţia noastră a fost compusă din mine şi Valentin Retevoi, şef formaţie Nucşoara, iar în acest context, Asociaţia «Pays de Savoie Solidaire» a donat Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş un câine rasa Border Collie. Pre-formarea şi antrenamentul preliminar al câinelui au fost făcute de către domnul Guy Anciaux, unul dintre cei mai renumiţi monitori de câini de avalanşă, şef al corpului de monitori de câini de avalanşă din cadrul Federaţiei Franceze a Conductorilor de Câini de Avalanşă. Persoana răspunzatoare de continuarea antrenamentului câinelui, sub supravegherea directă a lui Anciaux voi fi eu, iar antrenamentul va aduce câinele, ca în jurul vârstei de doi ani, în faza operaţională, să fie capabil să caute victime în avalanşă", a spus Sănduloiu.

El a precizat că acesta este primul câine de avalanşă aflat în posesia unui serviciu Salvamont din ţară.

Sănduloiu a mai spus că în judeţul Argeş urmează să fie înfiinţat primul centru de formare din ţară pentru persoane care se vor ocupa de creşterea şi educarea câinilor pentru astfel de operaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici