Hellvig, la bilanţul SRI: România, unul dintre puţinele state care nu au fost afectate direct de terorism

România rămâne unul dintre puţinele state care nu au fost afectate direct de flagelul terorismului, a declarat, marţi, directorul SRI, Eduard Hellvig, precizând, pe de altă parte că ţara noastră prezintă un interes tot mai ridicat din partea "entităţilor cibernetice ostile".

284 afișări
Imaginea articolului Hellvig, la bilanţul SRI: România, unul dintre puţinele state care nu au fost afectate direct de terorism

Hellvig: România, unul dintre puţinele state care nu au fost afectate direct de terorism (Imagine: Mediafax Foto / Octav Ganea)

"Am acordat o atenţie deosebită susţinerii unui mix adecvat de măsuri de prevenire şi contracarare, care să permită menţinerea nivelului de albastru precaut. Inclusiv ca urmare a eforturilor SRI, România rămâne una din puţinele ţări care nu au fost afectate direct de acest flagel”, a declarat, marţi, directorul serviciului, Eduard Hellvig, după şedinţa de bilanţ pe 2014, la care au participat preşedintele Klaus Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea şi membri ai Comisiei de control a activităţii SRI.

Pe de altă parte, Hellvig a precizat că România prezintă "interes tot mai ridicat pentru entităţi cibernetice ostile, preocupate să obţină acces la sisteme informatice de interes naţional sau să extragă informaţii".

La aniversarea a 25 de ani de existenţă ai SRI, Hellvig a subliniat că "au mai existat greşeli", dar ele nu au fost de natură să afecteze securitatea naţională.

Referitor la criza din Ucraina, directorul SRI a precizat că a anticipat corect şi a informat decidenţiiprivind evoluţiile de risc în plan regional, "fapt care a contribuit la fundamentarea unor decizii strategice importante în domeniul securităţii naţionale".

Totodată, Eduard Hellvig a afirmat că SRI a acordat, anul trecut, o atenţie sporită contraspionajului, care a crescut ca intensitate, "dar rămâne la nivel redus al impactului".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici