Helmuth Duckadam, internat la Spitalul Floreasca: Are probleme la inimă şi ar putea fi operat

Preşedintele de onoare al FC Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru controlul medical pe care trebuie să îl facă periodic, după ce în septembrie 2012 a fost operat pentru eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera braţului drept. Potrivit medicilor, Duckadam are probleme la inimă, urmând să fie supus unor investigaţii medicale pentru a se stabili dacă este necesară o intervenţie chirurgicală.

707 afișări
Imaginea articolului Helmuth Duckadam, internat la Spitalul Floreasca: Are probleme la inimă şi ar putea fi operat

Helmuth Duckadam este internat la Spitalul Floreasca, pentru controlul periodic după operaţie (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

UPDATE 13:43 - Helmuth Duckadam are probleme la inimă şi ar putea fi operat

Preşedintele de onoare al FC Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, are probleme la inimă, urmând să fie supus unor investigaţii medicale pentru a se stabili dacă este necesară o intervenţie chirurgicală, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, medici de la Spitalul Floreasca din Capitală.

Helmuth Duckadam a venit la Spitalul de Urgenţă Floreasca la sfârşitul săptămânii, acuzând durere în piept şi tulburare de ritm cardiac, au precizat sursele citate.

"Prezenta fenomene de angină şi tulburare de ritm cardiac. Joi va face coronarografie. În funcţie de rezultatele investigaţiilor, se va stabili dacă pacientul va fi supus unei intervenţii chirurgicale pe cord", au spus medicii din echipa care se ocupă de Helmuth Duckadam.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că Helmuth Duckadam a fost internat marţi după-amiază, pentru evaluarea medicală periodică.

Helmuth Duckadam a fost operat în 25 septembrie 2012, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera braţului drept şi introducere a unei grefe pe porţiunea de arteră subţiată.

Duckadam a fost atunci diagnosticat cu insuficienţă arterială acută la braţul drept, fiind operat de o echipă condusă de medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca.

Medicul Şerban Brădişteanu declara atunci că intervenţia chirurgicală a vizat eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau şi două stenturi de la operaţii mai vechi, precum şi montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial.

Brădişteanu preciza că Duckadam trebuie să urmeze multiple indicaţii referitoare la tratamentul medicamentos şi la stilul de viaţă, precizând că acesta va avea regim, pentru că are o boală metabolice, care trebuie tratată tot restul vieţii.

Helmuth Duckadam declara la externare că va fi nevoit să îşi schimbe stilul de viaţă în proporţie de 70 la sută, să îşi ordoneze viaţa, să ia foarte multe medicamente şi să facă periodic investigaţii.

Duckadam a fost atunci internat în Spitalul Floreasca din 19 septembrie până în 12 octombrie 2012.

Tot în 12 octombrie 2012 a fost externat din Spitalul Floreasca şi Cornel Dinu, care a stat atunci în acelaşi salon cu Duckadam. Cornel Dinu a stat în spital din 30 septembrie până în 12 octombrie, fiind internat după ce i s-a făcut rău, întrucât şi-a neglijat tratamentul administrat după operaţia de by-pass coronarian la care a fost supus în 12 august 2011.

În 2009, fostul portar al echipei Steaua a suferit o operaţie de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timişoara.

Duckadam avea această suferinţă încă din 1986, la doar două luni după ce a câştigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, intrând în Cartea Recordurilor pentru că a apărat patru penalty-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici